Errőlvanszó rovatunk: Cruisin

A Hi!Fly csapata 2009-ben azzal a szándékkal alapult, hogy minőségi tech-house és house zenével lássák el a fővárosi éjszakát. Ezt mind promóterként, mind kiadóként sikerült maximálisan teljesíteni, a két barát összefogásaként egy galéria alagsorából induló kezdeményezés pár év alatt a legnagyobb hazai fesztiválokig és klubestekig jutott el. Az állandó népszerű bulik sikerén felbuzdulva 2014-ben úgy döntöttek, hogy egy hazánkban egyedülálló rendezvénnyel egészítik ki az alapból sűrű időbeosztásukat, ebből lett a Cruisin.

11707509_524549051030368_6474159966205136247_n

A hajós buliknak nemzetközi szinten hatalmas hagyománya van, főleg a tengereken és óceánokon járó luxushajókra szerveznek ilyesmit, melyek időnként kikötnek egy-egy part menti szórakozóhelyen, de olyan is van, hogy egy lakatlan szigeten folytatódik a party. Ezeken a rendezvényeken általában több ezer ember tombol a világ legkeresettebb DJ-inek szettjeire, ezt az érzést és szórakozási formát adja vissza hazai mértékben a Hi!Fly rendezvénye.

Budapest elektronikus zenei szempontból nagyon érdekes és sokszínű város, elég csak a meglepő bulihelyszínekre gondolni: Metró aluljáró, Vásárcsarnok, vagy az Iparművészeti Múzeum. Pontosan ezért a közönség ingerküszöbe szinte az egekig fel van pumpálva, egyre nehezebb valami újjal előrukkolni.

A Cruisin zsenialitása pont abban rejlik, hogy fogták a már jól bevált sétahajós bulik koncepcióját és egy csavarral újra érdekessé tették. A megszokott esti időpontok helyett ugyanis fényes nappal indul útjára a hajó, hogy a főváros legszebb részei mellett, a Duna vizén ringatózva lehessen a napsütésre emlékeztető house muzsikákat meghallgatni.

11201867_531259847025955_157817988348939041_n

Ráadásul nem csak akkor kezdődik a buli, ha már elindult a hajó, előtte pár órával már fel lehet szállni és ropni a bemelegítésre is. Az állandó fellépők között ott vannak a Hi!Fly rezidensei, de minden alkalommal érkezik még hazai vagy külföldi vendégelőadó is. A bulik után pedig rendszeresen hivatalos afterpartykkal folytatják az éjszakába hajló mulatozást.

Az idei év változtatása, hogy a Zsófia Rendezvényhajó helyett 2015-ben már az Európa szolgál a bulik helyszínéül, amire az érdeklődők növekvő száma miatt volt szükség. A Cruisin előnye, hogy nem csak egy eszméletlen bulit nyújt, hanem napfényes sétahajókázást, mosolyra fakasztó house zenét, hideg italokat és meleg ételeket egyaránt.

Eddig összesen négy ilyen budapesti bulira került sor, ötödik alkalommal azonban kicsit frissíteni szeretnének a szervezők, ezúttal Visegrád és a gyönyörű Dunakanyar szolgál majd vizuális aláfestésként, amit az Európa teraszáról és fedett keringőjéről egyaránt végig lehet nézni. Ez a kirándulás több szempontból is más lesz, hiszen július 25-én a hosszabb táv miatt már 14:00-kor útnak indul majd a hajó és legalább kilenc órán át fog tartani az önfeledt bulizás. A lemezjátszóknál a teljes Hi!Fly crew: Yvel & Tristan, Sobek, James Grow és PALMFooD, a vendég pedig Snilloc lesz, akinek zenéit olyan külföldi Dj-k játsszák, mint Marco Carola, Loco Dice, vagy Nick Curly.

11425482_513108615507745_9198279865634749574_n

A jegyárak kifejezetten barátságosak, 3000 és 5000 forint között mozognak vagyis már egy sima sétahajókázás áráért fel lehet szállni.

Esemény: Cruisin Daytime OpenAir River Dance – A visegrádi küldetés

Jegyek: Resident Advisor

Cruisin – https://www.facebook.com/CruisinBudapest
Hi!Fly – https://www.facebook.com/HiFlyOfficial
Soundcloud: https://soundcloud.com/hifly_music
Yvel & Tristan – https://www.facebook.com/YvelAndTristanOfficial
Snilloc – https://www.facebook.com/djsnilloc
Sobek – https://www.facebook.com/djsobek
James Grow – https://www.facebook.com/JamesGrowOfficial
PALMFooD – https://www.facebook.com/palmfoodmusic