ErrőlVanSzó: Megújult a Corvin

Szombaton teljesen új időszámítás kezdődik a Corvin történetében. A felújításokat követően új Mogul hangrendszer, igényesebb külső, extra vizualizációk fogadják a nagyérdeműt az immár egyszerűen csak CORVIN CLUB-nak hívott szórakozóhelyen. Ennek alkalmából tekintettünk be a kulisszák mögé és utánajártunk, hogy a klub élén lévő új management, a CONTRA MUNDUM hogyan lett pár év alatt az egyik legmeghatározóbb a budapesti underground elektronikus zenei éjszakában.

A brand rövidke kis pályafutása alatt teljesen a nulláról emelkedett a mai magasságokba, hisz az élén lévő Tóth-Almási Dávid saját bevallása szerint is hozzáértés nélkül vágott bele a kicsit több mint 2 és fél évvel ezelőtti kezdeteknél. Mint minden igazán jó dolog általában, az elején a Contra Mundum is hiányolt minden jellegű üzleti megfontolást, hobbi-szervezőként két lemezlovas osztálytárs hatására vágott bele Dávid az első rendezvények megszervezésébe, lebonyolításába.

Az első szárnypróbálgatások 2013 májusától általában havi rendszerességgel, többnyire a Kuplungban kerültek megrendezésre. Ezek a rendezvények inkább tekinthetőek tapogatózásnak, arra azonban tökéletesen megfeleltek, hogy egy lendületet kapjon a dolog és egy kellően tudatosabb szemlélet, arculat alakuljon ki.

Az első nagyobb dobásnak az az Afterhours tekinthető, ami az R33-ban debütált 2014 tavaszán, és azóta is vasárnaponként aktív reggeli rendezvény, rengeteg átbulizott délelőttön túl immár. E bulikkal azt a nyugati, már itthon is egyre sztenderdebb trendet sikerült meglovagolni, hogy az emberek már nem 22 órakor érkeznek, és 5 órakor távoznak egy buliból, hanem inkább már bőven éjfél után érnek oda és 8-9 óráig legalább kitartanak.

Ebből jött az az inspiráció, hogy érdemes lehet hosszabb időtartamú bulikat tartani, erre az alkalomra pedig tökéletesnek bizonyult az első Mundum szülinap, ami tulajdonképp az első Around the Clock-nak tekinthető. Ez a rendezvény ’még csak’ 18 órán keresztül tartott és remek lehetőséget biztosított arra, hogy több feltörekvő, hazai dj mutathassa meg magát.  Az Around the Clock azóta is az egyik legnépszerűbb rendezvénysorozatuk, támogatva e zenei kultúra hazai képviselőit. Éppen ma este az 5. epizóddal ünneplik a Corvin nyitását az átalakításokat követően, 24 órás kivitelben immár.

cm - 07cm - 06

cm - 08cm - 09

Az egy egész napos rendezvényeknél is pattant ki elvetemültebb ötlet. 2014. szeptemberében először került megrendezésre az All inn és a Contra Mundum közös gyermeke, a 48 órás Extend, ami évenkénti 1-2 alkalommal kerül megrendezésre. Amíg az Around the Clock-on a hazai artistoké a főszerep, addig az Extenden rendkívül jól csengő, itthon ritkán látott külföldi előadók szórakoztatják a közönséget headlinerként. A külföldi vendégek szettjei helyesen felismerve nem 1,5 órás produkciók, hanem hagynak akár 3-4 órát is az adott előadónak a kibontakozásra.

cm - 03 cm - 02akkult - andras tothA másfél, két havonként tartott klubesteken és e három rendezvénysorozaton túl immár lemezkiadó is köthető a Contra Mundumhoz. Dávid és a Mundum estek rezidensének tekinthető dj/producer András Tóth közösen alapították az Akkult-ot, amely kizárólag bakeliten publikál. A debütáló EP idén augusztusban érkezett, Andras Tóth nyitotta is kiadójuk zenei tevékenységét. Ez egy igazán átfogó zenei produktumnak sikerült, hisz András 2 original-ját kiegészíti egy táncparkett barátibb Butane remix, valamint egy acapella és egy zongora loop, amely bármilyen darkabb, dubosabb alkotásra jól ráilleszthető.

cm - 10

A kiadó hosszútávon prioritásként kezeli a feltörekvő magyar producerek támogatását, megjelentetését. Ennek ellenére azonban a következő kiadvány egyenlőre két rejtélyes eredetű külföldi előadó boszorkánykonyhájából fog kikerülni 2016 tavaszán.

Az Akkultnak is van már saját rendezvénye, label estje, illetve egy összefonódása a román Tzinah Records-szal, a Proforma, amely idén novemberben debütált még a felújítások előtti Corvintetőn. A tervek szerint ez egy évben 2-2 alkalommal kerül megrendezésre itthon és Romániában egyaránt.

Egy külföldi próbálkozásra is már sor került, Kolozsváron a La Gazette klubban is volt már saját szervezése a brandnek. Hosszútávú célként amúgy is az ilyen jellegű globalizálódás fogalmazódott meg, erre lehet egy remek eszköz az Akkult, amely népszerűsödve a szcéna globális, zenei nyelvén bárhova elrepíthet egy kiadói estet, amely további nagyszerű lehetőséget biztosíthat a magyar előadóknak, hogy megmutathassák magukat. Ez az összefogás a művészek és a management között sikert hozhat Dávid szerint, hisz mindkét fél népszerűsíti a másikat tevékenységével.

A megújult Corvin élére lépve is a színvonal növelése mellett az underground zenei kultúra kiszolgálása, a tehetséges előadói közeg támogatása, minőségi külföldi headlinerek felvonultatása a cél, melyhez az egész klub új technikai megoldásokat kapott. Teljesen új Mogul hangrendszer, 4 állandosított projektor a klubban, 3 a bárban, új térelosztás a nagyteremben várja a nagyteremben már a ma este is a közönséget.

A ma esti Around the Clock line up-ja:

around-the--clock---timeline---2015-12-12A Corvin 2016 január-februári programjai:

corvin---programok---2015-01---02