Elküldték a túladagolás ellen kampányoló szervezetet a fesztiválról

A DanceSafe nevű szervezet a kábítószerek okozta rosszullétek és halálesetek ellen kampányol felvilágosítással és tanácsokkal a fesztiválokon, az amerikai Electric Forest rendezvényről azonban kénytelenek voltak elküldeni őket. A szervezőknek azzal volt problémája, hogy a non-profit kezdeményezés sátrában ingyenes drogtesztekkel lehetett kideríteni, hogy milyen tartalma van az épp vásárolt narkotikumoknak, ráadásul szabadon lehetett vásárolni is ezeket a tesztereket. Ez azonban nem volt benne a korábbi egyezségben, ezért  fesztivál rendezői távozásra szólították fel őket.

“A megbeszélés közben bizarr módon hajtogatták, hogy nem lett volna szabad megengedni, hogy teszteket áruljunk a helyszínen, pedig évek óta ezzel foglalkozunk a bulikban, ráadásul a kezdetektől része volt az egyezségünknek is. Megkértek továbbá, hogy vonjuk be a heroinról szóló információs füzetünket is, mert szerintük túlságosan reklám jellegű. Annak ellenére, hogy nem támogatjuk az információ visszatartást, azonnal együtt működtünk velük.” – meséli a szervezet egyik tagja.

Ezt követően szóltak nekik, hogy azonnal fejezzék be a munkájukat és pakolják össze a sátrukat, de még azt sem engedték meg nekik, hogy ingyen ivóvizet, óvszert és füldugót hagyjanak ott a közönségnek. Az Electric Forest szervezői később arra hivatkoztak, hogy a szervezet nem tartotta be a megállapodásukat.

Az Electric Forest csapata boldog, hogy együtt dolgozhat olyan szervezetekkel, akik a drog veszélyeinek felhívásával foglalkoznak, egészen addig, amíg betartják a szabályokat, amik mindenkire vonatkoznak a rendezvényen.” – áll a szervezők közleményében.

A DanceSafe teljes beszámolóját az esetről a honlapjukon olvashatjátok el.

(Mixmag)