Egyszerűen jó ex: teljes tévhit az UPS extasy körül

Felröppent a hír a nemzetközi, és hazai sajtóban, miszerint a nagy MDMA tartalmuk miatt az UPS-es extasy-k veszélyes kategóriába sorolhatóak.

Szerkesztőségünk megkereste a hírt közlő The Loop Non-profit szervezet-et, ahol a következőket mondták el:

Eddig hat olyan esetről tudnak, ahol az említett tablettával kapcsolatban balesetek történtek. Az elmondottak szerint a fogyasztók hirtelen szembesülhetnek azzal, hogy sokkal erősebb reakciót vált ki szervezetükből a narkotikum, mint egyéb, gyengébb tabletták esetében.

A sajtó tévesen vonja le azon következtetéseket, miszerint mérgező, vagy halálesetet okozó körülmények merülhetnének fel (természetesen normál használat mellett, amely nem egyenlő két-három darab “bedobásával”). Egyszerűen ez a régi, 2000-es éveket idéző extasy, amiben akár 300 mg MDMA is megtalálható, ezzel a fiatalabbak még nem igazán találkozhattak. Az köztudott, hogy az MDMA egy minőségi, sokkal kevesebb kockázattal bíró narkotikum normál használat esetén, mint a manapság divatos “újhullámos szerek”. Mindettől függetlenűl mi azt mondjuk: sok folyadék, kevesebb tánc, és odafigyelés egymásra mindenek felett – mondta a The Loop munkatársa.

10978708_788371211243638_6150016309689377319_n

Szerk.: Ez pl nem így van a Superman-es extasy esetében, amiben mérgező, szervezetre addiktív, és romboló hatást kiváltó anyagok is megtalálhatóak.

Azt a következtetést szűrhetjük tehát le, hogy azon kívűl, hogy illegális szerről beszélünk, az ég világon semmi probléma nincs ezzel az extasy tablettával. Mindösszesen csak annyi, hogy nem a mai kornak megfelelő, avagy túl jó “exről” beszélhetünk, amely ráadásul nem tartalmaz különböző, ismeretlen forrásból származó anyagokat. 2015-ben az ilyen hatóanyaggal bíró drogok bizony veszélyhelyzetbe sodorhatnak bizonyos fiatalokat…

Ne használjátok, ilyen egyszerű, főleg ha azt sem tudjátok mi az!