Egy ügyvédet a börtönben tartóztattak le kokaincsempészésért

Egy ügyvéd Costa Ricában meglehetősen kellemetlen helyzetbe került, amikor a végbelében akart becsempészni 142 gramm kokaint védence számára a börtönbe. A Mr. Ruiz néven emlegetett törvényszolgát már korábban is megfigyelték, mert azt gyanították, hogy mobiltelefonokat juttat be a raboknak, így ezúttal nem telt sok időbe, mire észrevették, valami nem stimmel.

A kokain egy dupla borítású latex bélésbe volt becsomagolva. Az őt letartóztató őrök a háttere miatt fogtak gyanút, már folyt a nyomozás ellene mobiltelefonok csempészése miatt, de az is gyanús volt, ahogy sétált. Egyből gumikesztyűs üregmotozásra került sor, bár mire berontottak, Mr. Riuz már előszedte a csomagot.” – írja a Costa Rca Star cikke.

Ugyanakkor nem ez volt az ügyvéd első találkozása a jog másik oldalával, hiszen alapból börtönbüntetése alatt végezte el az egyetemet. Ekkor egy autótolvaj bandával való közreműködés miatt kapták el, amit egy rettegett gengszterfőnök vezetett. 2010-ben azt is bebizonyította, hogy szenvedélyes harcos, amikor megtudta, hogy egy diáktüntetés résztvevői között beépített kormányügynökök vannak, kezébe vette a dolgot és verekedést kezdeményezett velük. A perpatvarban kiütötték egy fogát, majd amikor a mentősök elszállították a sérült ügynököket, még gúnyolódni is kezdett velük.

Jelenleg őrizetbe vették kokaincsempészet vádjával és várja az ítéletet, de szinte biztos, hogy visszaeső lévén pár évre visszakerül a börtönbe.

(Costa Rica Star)