Dolby Atmos rendszer érkezik a Ministry Of Soundba!

A Dolby bejelentette az első Atmos rendszer telepítését egy szórakozóhelyen. A 60 hangszórós, 22 csatornás rendszer „páratlan zenei élményt” fogy nyújtani a londoni klub main room-jában.

Az Atmos egy hangrendszer technológia, aminek célja a még inkább magával ragadó, háromdimenziós hangzás a hagyományos surround konfigurációkkal szemben. A technológiát manapság egyre több blu-ray megjelenésen is megtalálhatjuk a Mad Max-en át az új Mission Impossible-ön keresztül gyakorlatilag még a Minyonok kiadásán is.

A Dolby nemrég jelentette be, hogy klubokat keres a rendszer telepítésére.
2016 január 23-án fogják leleplezni az első Atmos rendszert egy klubban, méghozzá a londoni Ministry Of Sound The Box nevű termében. A rendszer 60 hangszórót tartalmaz, amire 22 csatornán küldik a hangokat, és mindezt a terem már meglévő hangrendszerére építik rá.

Felépítenek még egy testre szabható világítási rendszert is, hogy még inkább fokozzák az élményt. A drum & bass kiadó Hospital Records showcase estje lesz az első esemény, ahol kihasználják majd az Atmos rendszer előnyeit.

„A Dolby Atmos lehetővé teszi a támogatóinknak, hogy megtapasztalják a tánczene jövőjét, olyan többdimenziós hangzásokat teremtve, amilyeneket eddig még soha nem hallhattunk szórakozóhelyi környezetben.”mondta Lohan Presencer, a Ministry Of Sound vezérigazgatója.

Dolby Atmos hivatalos oldala