Do you wanna go bang?

Volt egyszer egy techno sláger, ami a 2015-ös év során hullámokban öntötte el Európát. Amíg csak promóként állt a legnagyobbak rendelkezésére, a koratavaszi kisebb-nagyobb nemzetközi rendezvények és rádióműsorok révén szép lassan terjedt, míg meg nem hódította a legtöbb techno-rajongó szívét. A korábban ismeretlenségbe burkolózó izlandi srác –a Corvinba a hétvégén ellátogató Bjarki- száma igazi dancefloor-killernek bizonyult.

Majd a július közepi hivatalos megjelenéskor a már tényleg alig volt kivétel, aki nem ezzel a trackkel akart volna robbantani, és így esett meg, hogy már annak is kezdett az idegeire menni, aki tavasszal még visítva ugrabugrált rá.

Ominózus példa a hazai B My Lake Fesztivál, ahonnan hazatérve mindenki azzal kezdte a beszámolóját, hogy tizenhétezerszer kellett meghallgatnia azt, hogy „Sometimes I feel like….I wanna go bang!”

Node, ha már ilyen kíméletlenül bevette magát közénk ez a sor, nézzük csak meg jobban mi is ez. Természetesen nem nyelvtani elemzés következik, hanem sokkal inkább retrospektív zeneajánló.

A fenti hangminta ugyanis nem egy afféle „royalty free sample collection” DVD-ről származik, hanem egy nagyon is valódi és nagyon is emblematikus lemezről származik, nevezetesen a Jesse Saunders-féle chicagói Dancemania kiadónál 1996-ban megjelent „DJ Deeon Doez Disko! – Back 2 Skool!” EP-ről:

A tavaly 30 évesen jubiláló kiadónál már csak Deeon neve patinásabb a szakmában. A gettóhangzás atyjaként antológiája igazi hangmintabányának számít, a jelen köztudatában leginkább forgó nevek is rengetegszer utalnak vissza rá, vagy nemes egyszerűséggel a kortárs szettekbe illesztve le-lejátsszák a húsz évvel ezelőtti lemezeit, mint például Len Faki a Timewarpon ezt:

★ Corvin Club pres. BJARKI ★

10623498_1052210674829290_9149723877720309115_o