DJ nevek történetei: D – E

Miről is szól a név?

Szinte minden DJ, producer és művész használ valamilyen álnevet. A szokatlan alias nevek ironikus módon már teljesen normálissá váltak. De mit mondanak saját nevükről maguk a művészek? Egyesek egyszerűen csak szeretik a nevük hangzását, mások pedig komplett történeteket tudnak mesélni. A Mixmag több mint 60 DJ nevének történetét elemezte, mi pedig előző cikkelyünk után folytatjuk a sort a D-től E-ig.

Daft Punk

Daft Punk-ként Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo talán az egyik legjobban ünnepelt művészek a történelemben. De ez nem mindig volt így. A duó tagja volt egy francia rock bandának (Darlin’), amit a brit Melody Maker magazin csúnyán kifigurázott, angol szavakkal élve „daft punky trash”-nek jellemezte zenéjüket. Nem sokkal ezután a srácok eldobták a gitárt, és szintetizátorokat vettek helyette – így születetett a Daft Punk.

d83d2_1730787

Deadmau5

Joel Zimmerman egy nap szétszedte számítógépét, az alkatrészek között pedig egy halott egeret talált, így kapta barátaitól a „dead mouse guy” becenevet. Joel amikor egy chat szobába szeretett volna belépni, névválasztáskor a Deadmouse név hosszabb volt mint 8 karakter, így nevét egyszerűen lerövidítette Deadmau5-ra.

DJ Tennis

Manfredi Romano nevét nemes egyszerűséggel a sport iránti szeretete miatt választotta; mielőtt DJ lett volna, félprofi teniszjátékos volt.

Eats Everything

Na nem azért, mert a művész megesz-megrág mindent, viszont ezerféle zenét kedvel. Daniel Pearce így mesélt a Westword-nak: „Valóban sokat eszem és mindent lejátszom. Elég bugyuta név. Nem eszek meg mindent. Már legalább százan kérdezték tőlem ezt, én pedig csak most veszem észre igazán, hogy mennyi féle ételt nem eszek meg – elég válogatós vagyok. Más értelemben viszont rengeteg mindent „megeszek” – van benne némi kis igazság.”

Efdemin

Phillip Sollmann az Efdemin nevet egy rádióban hallotta még fiatal korában. Így mesélte történetét a RA-nak: „Volt egy gonosz román szereplő, akit Mikhail Efdemin-nek hívtak – mindenki félt ettől a szereplőtől. Megtetszett a név, úgyhogy magamra is öltöttem.”

picture_33