DJ nevek történetei A-C-ig

Miről is szól a név?

Szinte minden DJ, producer és művész használ valamilyen álnevet. A szokatlan alias nevek ironikus módon már teljesen normálissá váltak. De mit mondanak saját nevükről maguk a művészek? Egyesek egyszerűen csak szeretik a nevük hangzását, mások pedig komplett történeteket tudnak mesélni. A Mixmag több mint 60 DJ nevének történetét elemezte, így hát kezdjük is a sort A-tól C-ig.

Agoria

Sébastien Devaud először Agora néven kezdett el bulikat csinálni, ami görögül „találkozóhelyet” jelent. Sébastien DJ nevének választásakor egyszerűen csak hozzáadott egy ’i’-t.

AnD

Jól kitalálták a nevüket a kaliforniai srácok, mivel ez a legnehezebben google-zható név a zenével kapcsolatban (valakinek mesélnie kellene nekik a SEO-ról). A név egyébként a két srác keresztnevéből tevődik össze, Andy és Dimitri.

Aphex Twin

Az Aphex egy hangrendszer cég, így ezzel szerette volna megmutatni szeretetét a cég iránt. A ’Twin’ pedig tisztelgés meghalt bátyja iránt, akit szintén Richard James-nek hívtak, de születésekor meghalt.

26050

Avicii

A svéd DJ Tim Bergling azért választotta ezt az álnevet, mert az ő saját neve már foglalt volt MySpace-en. Az ’Avicii’ maga a buddhista pokol legalsóbb szintjét jelenti; talán most az ő zenéjét hallgatják ott lent.

Bicep

A kifejezés, ’Feel My Bicep’ akkor született, amikor az ír duó tagjai elkezdték blogjukat, és szerettek volna valami „kiszámíthatatlant, arrogáns, de leginkább együgyűt”, aminek másodlagos jelentése a 80-as évek house és Italo zenéje.

Calvin Harris

Adam Wiles 2009-ben pontosan elárulta, miért is lett Calvin Harris a művészneve: „Az első trackem elég érzelgősre sikeredett, a Calvin Harris pedig fajilag sokkal kétértelműebben hangzott, az emberek talán nem is tudták, hogy egy fekete vagy fehér emberről van szó.”

Catz ’N Dogz

A lengyel duó eredetileg egy trió volt 3 Channels néven, de 2007-ben meg kellett változatniuk nevüket, miután társuk kilépett. Egyértelműen a Catz ’N Dogz volt a következő logikus választás.

baner01