DJ BUDAI HÉTVÉGE A PARTYNEWSON, 2. RÉSZ – I LOVE DEEP

2002. tavasza. Budai az addig tőle megszokott hangzásvilágtól eltérően, a volt PACHA BAR-ban elindítja új rendezvény sorozatát az I LOVE DEEP-et. Imre a szokásos Budais ráérzéssel nyitott új kaput a hazai elektronikus zenei szcénában és egyben saját életében is.
Igazából Imre nem változtatott túl sokat saját image-én a sorozat elindításával. Meghökkenni ugyan meglehet ezen szavak hallatán, de a tény tény marad, sok-sok techno rendezvény alapjait tette le Imre igazi hamisítatlan house lemezekkel. Aki ismeri munkásságát az jól tudja, hogy mindig a funk hangzások voltak Imi kedvencei és lehetőség szerint minden szettjébe próbálja ezen hatásokat érvényesíteni, amivel katarzisba kergeti a vendégeket.

 

Beszélhetünk a stílusok közötti ellentétekről, azonban ez teljesen abszurd. A skatulyázás miszerint Budai techno dj, már 1996-ban sem állta meg a helyét, főleg nem napjainkban. Természetesen a táskákba abban az időben a keményebb, húzósabb house lemezek voltak többségben, de Imre jó megérzéssel minden szakmai tudását latba vetve, ráérzett arra, mit is igényel a közönség(e). Szép volt a PATEX, szépek voltak a gyári feelingű partyk, de az évek során Imre zenei ízlésvilága sokkal szerteágazóbb lett, mint azt sokan gondolták. Talán ezen okból is kifolyólag, az I LOVE DEEP egy hatalmas űrt volt képes betölteni már 2002-ben is. Mint azt már jól tudjuk majd 7 év távlatában, hogy Imre ismét nem nyúlt mellé. A már meglévő techno szerető közönség mellé egy új, mindenre nyitott tábor is kialakult, azonban megjegyezendő, hogy a nevével fémjelzett techno hangzás azért sosem kerülendő el 100%-an szettjeiben. Természetesen az I LOVE DEEP bulik nem ezen hangzásvilágot képviselik. Tény azonban, hogy Imre után, a mai napig vándorolnak az emberek, néhány partyfotót nézegetve igenis feltűnnek azok az arcok is akik Imre másik arcát IS kedvelik, de szívesen vesznek részt egy SZÁMUKRA lazulósabb buliban. Másik arc… talán erős kifejezés ez Imrével kapcsolatban, hiszen lekeveredhet bármely buliba, biztosan megállja a helyét. A sokarcúság(minden pozitív értelemben) azonban igenis jellemző.

 

Minden ILD party, egy külön művészi alkotás. Jelen cikk írója is sok-sok nevetős estét élt át Imi szettjei alatt. Elkalandoztunk együtt a house minden válfajába legyen szó akár tribálosabb, deepesebb vagy akár vokálosabb hangzásról.

 

Művészi alkotás, mert nem csap bele a közepébe. Szépen felfele ívelve, követve a közönség reakcióját, (néha igazi Imi-s mosolyt megeresztve) igazi teljes, tökéletesen felépített szettet ad elő. Lehet akár rossz napja vagy akár lehet ideges, de a pultban mindig jókedvű, vidám, hiszen tudja az emberek szórakozni vágynak.

 

Ezért is volt nagyon nehéz 5 évnyi felejthetetlen és számos I LOVE DEEP party után egyetlen korongon visszaadni azt, ami ma már fogalom. A Foundation Records gondozásában megjelenő lemez szakmai és a közönség nagy megelégedésére szolgált. A minőség Imrénél már alapkövetelmény, így nem voltunk meglepődve a teljes tökéletességen. Izgatottan várjuk a folytatást.

 

Ma már legenda az I LOVE DEEP. A több tucat kíváló party, turnéállomás végigvezette a közönséget ezen az úton, és egy új, más világot hozott el a közönségnek, úgy, mint azt tette 20 évvel ezelőtt a TECHNO HOUSE CLASSICS megjelenésekor.

 

Legendák voltak, vannak és lesznek. Azonban hány olyan művészt sorolhatunk még fel a mai magyar zenei palettáról, akire mind a három megállapítás igaz lehet? Lehetnek talán tucatnyian, de Imre mindenképpen ezen művészek közé tartozik.
Volt és maradt is techno legenda, house lemezlovas, de egy a legfontosabb: Ր Magyarország egyik büszkesége és ezt a mai nehéz világban sokra kell tartanunk. Várjuk a jövőre nézvén a következő meglepetéseket…

 

NE FELEJTSÉTEK! 2008.08.30-án KEVIN YOST a CLUB PRIVÉBEN! A helyes megfejtők között 2×2 db VIP belépőt sorsolunk ki.
Sikerrel azok pályázhatnak a VIP belépőkre, akik megírják nekünk, Kevin Yost első, debütáló albumának címét.

 

A megfejtéseket augusztus 28-ig várjuk.
info@partynews.hu Címre
Információ:
myspace.com/ilovedeephu
myspace.com/djbudai
myspace.com/budaivic
Official website: ilovedeep.hu