DJ Bootsie: In Solem Verti lemezmegjelentető koncert

Az első, 2004-es és legfrissebb, 2015. február 16-án megjelenő nagylemeze között eltelt tíz évet a magyar hiphop és elektronika egyik legfontosabb alakja, DJ Bootsie két koncerttel foglalja össze az A38 Hajón. A januári The Silent Partner-koncertet február 19-én követi az angol BBE kiadónál megjelenő In Solem Verti bemutató fellépése az A38-on, Bootsie állandó alkotótársa, VJ Kemuri különleges látványvilágával.

A hiphop, a lemezjátszók és hangminták egyik legfontosabb hazai megfejtője, DJ Bootsie ütemezett pontossággal, ötévente ad helyzetjelentést művészi fejlődéséről. A 2004-es The Silent Partner és a 2009-es Holidays in the Shade után itt a harmadik DJ Bootsie album, az In Solem Verti (a latin cím nagyjából annyit tesz: Napba fordulni, Nappá lenni, azaz férfivá érni), a személyiség, a lelki alkat továbbfejlődésének és végső kialakulásának zenei lenyomata. Ezt fejezi ki a borítón látható Kass János-grafika is.

A csaknem húszéves alkotói pálya a kilencvenes évek közepétől, a Firmától és a Benskivel alapított Az Árral Szembentől Yonderboi első lemeze és a Žagar együttes elektronikusabb zenéin át ívelt az olyan nagyszabású vállalkozásokig, mint Rófusz Ferenc Ticket című filmjének zenéje vagy Erkel- és Wagner-operarészletek átdolgozása az Operaház számára.

Elektronika és urbánus hip-hop, magyar népzene, jazz és kísérletezés, kortárs és filmzenei hatások: a korábbiakhoz hasonlóan a legújabb lemezen is ezek a Bootsie-univerzum alkotóelemei, de természetesen megvátozott hangsúlyokkal. Az elmúlt négy év forradalmi változásokat hozott a hip-hopban, és ez Bootsie-t sem hagyta hidegen. Az új anyag ehhez mérten minimalistább, szellősebb, elektronikusabb. Több a szinti, karcosabbak a beatek. Visszafogottak az érzelmek és a monumentalitás. Az új lemezt pezsgő nyersesség, valamint lényegre törőbb, tisztább, érthetőbb és erőteljesebb üzenetek jellemzik.

150219_djbootsie01

DJ Bootsie: In Solem Verti lemezmegjelentető koncert
2015. február 19., csütörtök 20h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft. Kombinált bérlet a 2015. január 28-i The Silent Partner jubileumi koncerttel: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

A38 – Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/dj-bootsie-hu

Fellépők

DJ Bootsie: programozás, elektronika, lemezjátszók
Ligeti György: ének
Vázsonyi János: szaxofon
Kerek István: hegedű
Lázár Tibor: dob
+
VJ Kemuri: látvány

Honlap
http://www.dj-bootsie.com/

Facebook
https://www.facebook.com/djbootsie.official

Soundcloud
https://soundcloud.com/dj-bootsie