Dehogy lesz új Ibiza!

Dubaj hamarosan olyan hellyé válik, ahol végig tombolhatod a nyarakat. Legalábbis ezt szellőztették a sajtó nagyra becsült képviselői. A megagazdag Egyesült Arab Emírségeken kívül ugyanis épül egy mesterséges sziget, melynek fő célja a partizás lesz majd a jövőben.

A Dream Island-nek (Álomsziget–igen, tényleg így hívják) két megaklubja, négy tengerparti klubja, öt Hotelja és egy rakás étterme lesz. A hírek szerint pedig nem vonatkozik majd rá semmiféle szesztilalom úgy, mint Dubaj esetében.

A marketing igazgató, George Saad elmondta: “Az új Ibizát szeretnénk megvalósítani – tulajdonképp egy mini Ibizát: csak a buli kedvéért”. “Az emberek idejöhetnek, megszállhatnak a partyhotelekben a parton, vagy amit csak akarnak. Eközben próbálunk fesztiválokat is idecsábítani: mint például a Burning Man-t.”

Narkó és alkohol

Nem esett még szó a drogokról és Dubai nagyon szigorú drogellenes törvényeiről, ahol szélsőséges esetekben még fájdalomcsillapítók is börtönbe juttathatnak békés nyaralókat. A nagy szigorból kiindulva, valószínűleg nem lenne jó ötlet, ha ezekkel az ördögi cuccokkal kapnának el.

2007-ben például a brit Keith Brownt 4 évre lecsukták, miután a cipője talpán 0,003g marihuánát találtak, de ítéltek már árusításért turistákat halálra is. A sziget beruházása egyébként 3,2milliárd dollár, és valamikor 2018-ra készül el. Miközben a sziget egész jól hangzik, pénz is van bőven, akaraterő, de ettől még, ahogyan már korábban is mondtuk, ez soha sem lesz új ibiza. Különösen nem egy ember alkotta sziget, aminek semmi köze sincs Ibiza szabadságához.