David Guetta beismerte, támogatja a kalózkodást, egyből be is perelték lopásért

Az EDM szupersztár az angol BBC-nek adott interjújában többek között arra is kitért, hogy egyáltalán nem zavarja, ha letöltés formájában ellopják a zenéjét. Megérti, hogy manapság egyre kevesebben fizetnek a zenéért, ebből már nem lehet megélni, inkább el kell fogadni a fejlődést és együtt élni vele.

Pár nappal az interjút követően ironikusan beperelték zene lopásért. Egy Andre Dudek nevű producer most hat millió dollárt követel tőle azzal az indokkal, hogy Guetta konkrétan lemásolta a nyolcvanas évekbeli slágerét a Dangerous című számmal. Azt is hozzátette, hogy semmiféle engedélyt nem kértek tőle annak felhasználásához.

Guetta száma pedig közben a T-Mobil reklámzenéje, majd az elektronikus zenei toplisták vezetője lett, Dudek Illuminations című daláról pedig semmit sem lehet találni, bár lehet, hogy valamilyen álnéven jelentette meg. Akár bepróbálkozás a milliós per, akár nem, egy valami biztos, David Guetta legújabb száma valóban veszélyes, komoly fejfájást okozhat a nyári kánikulában.

(Pulse)