David Guetta és Nicki Minaj a Burning Manről lopott látványelemeket?

David Guetta és Nicki Minaj nemrég a Billboard zenei díjátadóján léptek fel együtt a Hey Mama című közös számukkal, ami nagy visszhangot is kapott a gyönyörű rapper kihívó táncmozdulatainak köszönhetően. Most viszont egy kevésbé hízelgő fordulat miatt került ismét a középpontba a fellépés, sokak szerint ugyanis a színpadi látványvilágot teljes egészében a Burning Man nevű fesztivált is dekoráló HYBYCOZO sorozatról másolták.

Többen is felhívtak minket a gála alatt, hogy kapcsoljuk be a tévét és nézzük meg David Guetta fellépését, mert folyamatosan a mi munkáink jelennek meg a színpadon.Megdöbbentő volt számunkra az, hogy még olyanok is írtak nekünk és megkérdezték, hogy mi csináltuk e dizájnt, akik nem is állnak annyira közel hozzánk és a munkánkhoz.” – nyilatkozta a THUMPnak az egyik tervező, Yelena Filipchuck.

Filipchuck egyébként társával, Serge Beaulieuvel együtt tavaly mutatta be dizájnját a Burning Man fesztiválon egy sikeres Kickstarter kampányt követően. A furcsa fémből készült fényes geometriai alakzatokra hamar felfigyelt a közönség és a fesztiválszezon legtöbbet fotózott látványossága lett, így a sivatagi bulit követően több másik amerikai fesztiválon is kiállították őket.

A HYBYCOZO különböző geometriai formákból áll, Guetta és Minaj ebből az ötszögű lapokból felépülő tizenkétszögű alakzatokat másolta le. Vizuális elemzők is megállapították, hogy a hasonlóság nem lehet véletlen, a szellemi termék lopását igazolja még a posztapokaliptikus hangulatú sivatagi videóklip is, ami a dalhoz készült korábban.

Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy a dizájnért a fellépők, vagy a rendezvényt szervező Billboard volt a felelős, de a tervezők remélik, hogy valaki magára vállalja a hamisítás bűntettét.

Az a legrosszabb az egészben, hogy mi fiatal művészek vagyunk, akik fesztiváldizájnt csinálnak, de már most azt éreztetik velünk, hogy minden munkákat lenyúlhatja valamilyen nagy cég. Ha igazán érdekelte volna őket a munkánk, akkor felkeresnek minket előtte és egyeztetnek velünk, nem egy szánalmas hamisítványt csinálnak.” – mesélte el Filipchuck igazi sérelmének okát.

 untitled-article-1432158176-body-image-1432158500 untitled-article-1432158176-body-image-1432158487 did-david-guetta-and-nicki-minaj-rip-off-a-famous-burning-man-sculpture-for-their-billboard-music-awards-show-body-image-1432159861 didg(MagneticMag)