David Bowie saját csillagképet kapott a mars közelében

Igazán méltó tisztelgés a brit zenész emléke előtt.

david-bowie-star

 

Az elmúlt héten elárasztották a világhálót a David Bowie előtti tisztelgések, melyek közül az egyik legutóbbi a belga Studio Brussels rádióállomástól és a MIRA Nyilvános Obszervatóriumtól származik.

Az ebben megjelölt Mars-közeli Bowie csillagkép épp olyan villám formájú, mint amilyen az 1973-as „Aladdin Sane” című album borítóján látható a művész arcára festve.

A csillagkép kiválasztásának folyamatáról Philippe Molet a MIRA-tól eképpen nyilatkozik:

“Nem volt könnyű meghatározni a megfelelő csillagokat. A Studio Brussels kért fel minket arra, hogy adományozzunk Bowie-nak egy saját helyet a galaxisban. Különféle albumaira hivatkozva hét csillagot választottunk ki a Mars közelében; ezek a Sigma Librae, a Spica, az Alpha Virginis, a Zeta Centauri, az SAA 204 132, és a Beta Sigma Octantis Trianguli Australis, melyek együttállása az ikonikus Bowie-villám másolata, amely pontosan a legendás művész halálának időpontjában került rögzítésre.”

A két tisztelgő fél létrehozott egy weboldalt is ‘Stardust for Bowie’ néven, ahol a rajongók Bowie-dalokat adhatnak hozzá a csillagkép Google Sky-féle megjelenítéséhez.