CultUs: Egy új csapat kipróbált, nagyszerű tagokkal

A CultUs Music egy 2015 tavaszán alapult szervezőcsapat, melynek tagjai olyan hasonló gondolkodású szervezők és jól ismert DJ-k, producerek, akik szeretnék az elektronikus zene letisztult, sallangoktól mentes kultuszát újjáéleszteni Magyarországon. A lényeg a közösségi élmény, amit a zene kezdetektől fogva magában hordoz, nem az éjszakai császárai akarnak lenni, sem szubkultúrák megmondóemberei, egyszerűen minőségi elektronikus zenét akarnak adni a magyar közönségnek, magyar zenészek tálalásában.

Ez egy olyan sorozat, ahova az állandó fellépők mellett a hazai klubélet érdekes figuráit hívják meg a szervezők, ettől lesz a CultUs változatos, vidám program. A rezidensek névsora nem csak hazai, de nemzetközi viszonylatban is impozáns, hiszen a csapat nagy része producerként is elismert tagja a szakmának. Snilloc rendszeresen olyan világszínvonalú kiadóknál jelenik meg, mint a Nick Curly vezette 8Bit, vagy a John Digweed és Nick Muir által alapított Bedrock Records, 2014-ben megjelent 800 EP-je a Beatport és a Resident Advisor toplistáján is előkelő helyezést ért el. Nigel Snorter friss és szerethető szetteket nyom, Snilloc-kal kiegészülve pedig CrossNineTroll néven elképesztő sikereket érnek el, már első EP-jüket játszotta többek között Marco Carola és Robert Dietz, külön kérésre pedig csináltak kislemezt Steve Lawler számára is. Itt zenél az amerikai Blue Orb Recordsnál és a német Exun Recordsnál is megjelenő Andras Bader, aki több remixet is készített barátja, Djuma Soundsystem számára, a legsikeresebb talán a Conya Records gondozásában megjelent Soma című feldolgozása.  A Cultus bulikon kever a bakelitek szerelmese, Minich is, aki acid house szettjeivel egy igazán különleges színfolt, valamint az ambient szettek mellett produceri munkájában is kiemelkedő Duel, akinek Gotta Move című számát Carl Cox beválogatta 24/7 kiadványára.

A CultUs nyara eseménydús, hiszen Andras Bader minden szerdán az Akvárium teraszán zenél, kéthetente délutáni Corvintetős szettek vannak Housetető néven, szintén a szabad ég alatt, de a Gozsdu Sky Terrace is rendszeresen vendégül látja a csapatot. A koncepció az, hogy hétköznap délutánonként, munka után az emberek ki tudjanak ülni valahova beszélgetni, lazítani, ezáltal pedig az elektronikus zene újra az a kötetlen társasági élmény lehet, amilyennek született. Az állandó fővárosi rezidenciák mellett az alábbi fesztiválokon is el lehet őket csípni: Alkotótábor, Hungarian DJ Festival, Balaton Sound, Bánkitó, Members Of Mayday, B my Lake és a Sziget Fesztivál.

Azok sem maradhatnak ki az igazi CultUs érzésből, akik az otthoni zenehallgatás hívei, hiszen rendszeresen készítenek podcastokat is, ahol a rezidensek különleges szettjei mellett olyan, a brand színvonalába és stílusába illeszkedő hazai zenészek mutatják meg, miért is imádjuk őket, mint Dr. Zoidberg, Peter Bernath vagy Crimson.

Mindez pedig még csak az első pár hónap, az idei év még tartogat meglepetéseket, őszre a hazai előadók mellett már olyan külföldi fellépők meghívását tervezik, akiket annyira még nem ismer a hazai közönség, vagy még nem játszottak itthon, de érdemes rájuk odafigyelni az igényes és örömteli zenéjük miatt.

988587_393999744131498_6100921908353443725_n