COLORSTAR KONCERT A BARBA NEGRA TRACKBEN 2015.07.29-ÉN

Robbanó televíziók, elektronikus tánczene, pszichedelikus utazás, új dimenziók, party, világzene, belső filmek, lüktető ritmusok, gitáralapú elecktrock. Ugye milyen fantasztikusan hangzik?

Az 1996-ban alakult colorStar zenekar az első magyar színes televízióról nevezte el magát: a több jelentésrétegű név így egyszerre utal zenéjük “színességére”, illetve a “belső film”-re, ami – elsősorban a korai – lemezeik lebegő hatású folyamatzenéinek hallgatása közben indul el a hallgatóban. A colorStar ugyanis az elsők között ötvözte az elektronikus party zene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú pop-rockkal, koncertjeiken rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal is, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje.

colors

A megalakulása óta eltelt időszakban több tagcserén is átesett zenekar a magyar popzene egyik fontos, nemzetközi ismertséggel rendelkező együttesévé vált. Hiszen amellett, hogy fellépett a legtöbb fontos magyar fesztiválon, körbejárta az ország klubjait, a csapat koncert-aktivitása túlmutat az ország határain. A colorStar bejárta Nyugat Európát, a Benelux-államokat, a Balkánt, a Zene Ünnepe rendezvénysorozat apropóján pedig eljutott Isztambulba is.

A 2006-os, tizedik születésnapjukon készült nagyszabású, “de luxe” koncertjük felvétele dvd-n is megjelent, a filmet többször műsorára tűzte a Magyar közszolgálati televízió, és a Duna Tv.

colors4

2009-ben meghívást kaptak az Mr2 Petőfi rádió “Akusztik” című műsorába, és az erre az alkalomra összerakott, világzenei ihletésű, és hangzásvilágú műsorral is nagy sikerrel koncerteztek a magyar klubokban, fesztiválokon.

Szintén ebben az évben léptek fel önálló estjükkel a budapesti Művészetek Palotájában, ahol főleg a korai lemezeik hosszabb lélegzetű kompozícióira épülő műsort adtak elő, az Urbanizer Visual brigád egyedülálló, különleges vetítésével kísérve. Dalaik közül kettő is felkerült az Mr2 “Az elmúlt tíz év száz legjobb dala” elnevezésű, közönségszavazatok alapján összeállított listájára, közülük az egyik, (Roam the land) a rádió által kiadott “Egy kis hazai” című válogatás cd-n is helyett kapott.

1996 óta a csapat számos kiadványt jelentetett meg, ezek közül a 2012-es Flow című, ötödik sorlemez egyfajta korszakzáró alkotásként is felfogható, hiszen az album készítése során távozott a zenekarból két régi ember: Farkas Zoltán dobos, és Szinovszki Márton billentyűs.

colors2

A tagcserék után a colorStar a zenekart tovább működtető két alapító tag, Keleti András, és Szalay Péter irányításával, új felállással, és felfrissített zenei koncepcióval vágott neki a jövőnek.

Az 1G Records gondozásában jelent meg 2014. májusában a zenekar Reaction című kislemeze, majd augusztus végén a One more song videóklip, amit Fogarasi Gergely vezetésével a Bánkitó Fesztiválon rögzített a zenekar. 2014. decemberében a colorStar kiadta hatodik sorlemezét, Solarize címmel, melyben hihetetlen érzékenységgel belenyomott szintik, lábmozgató ritmusok töménytelen mennyiségben épülnek egymásra a néha énekcentrikussá váló darabokban, a termék mégis egy minden sallangtól mentes vegytiszta lebegés, ami hol technoba, hol trance-be fordul.

Most már biztos, hogy Te is egy ilyen felejthetetlen utazásra vágysz és a jó hír, hogy jövőhéten szerdán átléphetsz ezekbe az új dimenziókba a Barba Negra Track-ben. A tánc garantált!

COLORSTAR – JURIJ @ BARBA NEGRA TRACK 2015.07.29
19:15 Jurij zenekar

20:30 colorStar

Jegyek: 1.200 Ft

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/840029492752194/

Koncert teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=CDkZ7gA5YtM

A zenekar hivatalos honlapja: https://www.colorstar.hu
Barba Negra Track jegypénztár:

H-Szo:15:00 – 20:00 óráig (Programnapokon: 15:00 – 21:30 óráig)

Cím:1117 Budapest, Neumann János u. 2. (Rákóczi híd, budai hídfő)