Két táncteres elektronikus kalandozás a város talán utolsó valóban underground-helyszínén. Friss és ropogós ütemek, nem e világi hangok. Fejesugrás egy ismeretlen hangzásba, amit más bulin nem lehet megkapni.
A Budapest in the Darktól már megszokott módon a technó experimentális, úttörő hangjait ezúttal a rezidensek mellett az angol zseni, a 2000 óta zeneileg aktív Hefty (kiadói: Darker Sounds, Erebos, és durva, de pont van egy Ragnarök nevű is!) produkciója emeli új szintre. A cél ezúttal is az elektronikus zene jövőjének felkutatása, a túravezető Hefty ráadásul duplát rak: technoszettje mellett darkprog-utazáson is végigvezet majd.
Ahogy Seldon fogalmazott Koncertblog tavalyi interjújában: “Akkor jöhetnek be új stílusok és irányzatok, ha erre nyitott egy közönség, őket szeretnénk megszólítani.” A nyitott közönség már megvan, így itt az ideje, hogy egy új stílust ismerjenek meg.

A darkprogról itthon nagyon sokan még csak nem is hallottak, ami igen szomorú, hisz az egyik legüdítőbb színfolt az elektronika palettáján. Leginkább a technó és a progresszív trance szerelemgyerekének lehetne leírni: százharminc-negyven bpm közötti tempó, gördülő-mocorgó basszusok, hosszabban felépülő kvázi dallamvilág találkozik a technós csavarásokkal és glitchekkel. A technónál dinamikusabb és pszichedelikusabb atmoszférát teremt, a proginál viszont jóval kimértebb, matekosabb zene. Kevésbé kiszámítható, meglepőbb húzásaival egy perce sem lankad a figyelmünk.

Hefty kétórás szettje a darktechno-részlegen éjjel egykor kezdődik, itt a Budapest in the Dark művészei: Vlad Kamen és Seldon, valamint Ninth, a darkprog-osztályon pedig Rootshaper, Monga és Algia (b2b) és a stílus itthoni úttöröje Zegotha kísérik majd. Hefty itt is kétórát játszik majd, reggel négytől.

Az estének az óbudai Supersonic/Blue Hell/Red Hell lesz a helyszíne, ami bár Óbudán van, mégsincs messze, hiszen a belvárosból a 9/109-essel vagy a 923-assal körülbelül húsz perc alatt megközelíthető. A belépésért éjfél előtt és hajnali négy után egy ezrest, éjfél és négy között ezerötöt kell fizetni.  A kalandtúra vizuális felelőse a beszédes nevű Trippy lesz.

Hype

  • Ipari, underground-klubkörnyezet a városban az utolsó bástyaként.
  • Dark. Prog. All. Night. Long.
  • Bemutatkoznak a Budapest in the Dark új pólói.