Lövöldözés a BPM Festival záróbuliján: 5 halott

A BPM Festival hivatalos közleménye:

“Szomorúan közöljük mindenkivel, hogy a rendvédelmi szervek megerősítették a híreket a lövöldözéssel kapcsolatban a Blue Parrot klubban Playa Del Carmen-en, ami négy halálos áldozatot követelt, a sérültek száma pedig 12.

A bűncselekmény a 12. utcán kezdődött a klub előtt, a halálos áldozatok között három BPM-es biztonsági munkatárs volt, akik próbálták védelmezni az embereket a klubban. A BPM Festival szorosan együttműködött a helyi hatóságokkal (Seguridad Publica / Policia Turistica)a fesztivál ideje alatt, hogy biztosítsák a közbiztonságot minden látogató számára. Nagy fájdalommal gondolunk erre az értelmetlen erőszakra, és teljesen együttműködünk a helyi erőkkel és igazgatással a további nyomozások során. Szeretnénk részvétünket kifejezni az érintettek családtagjainak és imádkozunk az áldozatokért.

A BPM Festival család”


 A január 15-ről 16-ra virradó hajnalon lövöldözés történt a mexikói BPM Festival utolsó buliján a Blue Parrot-ban. A részletek még nem ismertek, de az eddigi hírek alapján legalább 5 ember vesztette életét, köztük egy biztonsági őr.

Egy másik lövöldözésről is érkeztek beszámolók, amely a The Jungle-ben történt. Ez a helyszín szintén a BPM egyik záróbulija volt. Semmit sem tudni, de sokan a drog kartellekre gyanakszanak.

A BPM Festival Twitteren értesítette a fesztiválozókat, hogy minden bulit bezártak a megkezdődött rendőrségi vizsgálatok miatt. A fesztivál mindenkit felszólított arra, hogy inkább maradjanak szállásaikon.

Legjobb tudomásunk szerint sok magyar tartózkodik a fesztiválon. Mindenki jól van.

(Mixmag)