BITWIG

A Bitwig egy DAW szoftver, amelyet néhány, az Ableton-ból és a Native Instruments-ből kivált fejlesztő kezdett el készíteni. Különlegessége, hogy 32 és 64 biten, OSX, Windows és Linux alatt is tökéletesen használható.

Az Ableton-ra feltűnően hasonlító Bitwig is alkalmas zeneírásra, live-ozásra és DJ-zésre is. A két program vizuális megjelenítése között annyi a különbség, hogy a Bitwig felhasználói felülete talán az Ableton-énál is áttekinthetőbb.

Legnagyobb erőssége gyorsaságában, polifónikus automatizációs képességeiben, valamint fejlett time stretching funkcióiban rejlik. Emellett többsávos, egyidejű felvételi lehetőséget, hibrid sávok használatát, a DAW piacon professzionális minőségűnek mondható saját VST-ket, LAN multi felhasználást is rejt majd ez a host. Másik hatalmas előnye, hogy támogatja a többképernyős módot, és több file egyidejű kezelését is.

Így fogalmaztak a Bitwig-nél: “Nagy reményekkel mutatjuk be a Bitwig Studio-t, mely egy olyan hosszantartó munka eredménye, amit szenvedélyes zenészek és profi programozók együttműködve alkottak meg – egy minden eddiginél egyszerűbben és hatékonyabban használható DAW és sound design programot”.