Bekéjgázozva tüntetnek az angolok

Több ezer angol szándékozik összegyűlni a parlament előtt egy közös kéjgáz fogyasztással egybekötött tüntetésre, mert a kormány be akarja tiltatni az egyelőre még legális szert az országban.

Az új törvényjavaslat emellett több legális kábítószert is tiltólistára tenne, például a fesztiválozók kedvencét, a hippie crack néven is emlegetett kéjgázt, az alkohol, nikotin és koffein azonban továbbra is legális maradna a világ többi részéhez hasonlóan. Az ellenzék és a tervezet ellen tüntetők szerint ez az egész nevetséges,  ezért tüntetést szerveznek, aminek már több, mint hétszáz résztvevője van. A közös kéjgázozás keretében megrendezendő tüntetést egyébként a Pszichedelikus Drogok Társasága szervezi, egy olyan csoport, amely a nevében említett szerek használóit hivatott egybetömöríteni, valamint képviselni az érdekeiket.

Szabadon kéne engedni az embereknek, hogy azt vegyenek és használjanak, amit akarnak, amíg felelősségteljesen csinálják és nem ártanak vele másoknak. A mi elménk, a mi testünk, engedniük kell, hogy azt csináljunk vele, amit akarunk.” – írja a csoport Facebookja a kezdeményezés mögött álló ideológiát.

A rendelet azonban nem az első tiltó kezdeményezés a szerrel kapcsolatban, a Glastonbury például kitiltotta a területéről, miután tavaly közel két tonnányi üres gázpalack maradt a fesztiválozók után, ami azért is veszélyes, mert a környezetszennyezés miatt a tartályok robbanásveszélyesek is.

A kezdeményezésről bővebben a hivatalos face-eseménynél tájékozódhattok.

(Pulse)