Beatport Pro: fejlődés és alkalmazkodás, új felhasználói felület

A Beatport eddigi létezésének 10 éve alatt az egyik legkiemelkedőbb online zenei áruházzá nőtte ki magát. Míg az oldal bizonyította sikerességét, nyilvánvaló igény mutatkozott egy új design és felhasználói felület létrehozására. A Beatport bejelentette új áruházuk béta verziójának megjelenését, amely a Beatport Pro névre hallgat. Az új design egyik fontos újítása a mobilra optimalizált kezelői felület, és a lemezgyűjtők számára értékes Crate Digging 2.0 funkció.

Néha nagyon nehéz megtalálni azokat a gyöngyszemeket, amiket például a kocsiban hallunk először, és utána nem találjuk őket, mert nem emlékszünk a címükre. A Beatport Pro új keresőmotorjának legfőbb újítása, hogy a keresési eredmények abban a pillanatban felbukkannak, ahogy 2 karaktert beírsz a keresőmezőbe. Így sokkal gyorsabban kutakodhatunk, ellenben a régi oldallal, emellett a keresett zenék megtalálása is hatékonyabbá és könnyedebbé válik.

Beatport PRo

A Beatport Pro-t szemlélve az egyszerűségen alapuló design az első, amit észlelhetünk – az új elrendezés nagyobb hangsúlyt fektet az új megjelenésekre, mint az előadókkal kapcsolatos információkra.

A letisztultabb kezelőfelületnek köszönhetően könnyebbé vált a zenék rendszerezése és áttekintése is. A másik szükséges változtatás a zenelejátszó átgondolása volt, amely így egy sokkal jobban használható kezelőfelületet kapott.

Az új dizájnnak köszönhetően a Beatport Pro hozzáférhetőbbé vált telefonra és tabletre is, így akár a buszra várva vagy a metrón utazva is kereshetjük kedvenc zenéinket – egy lépés a jó irányba az állandóan változó online zenei piacon.