Bassnectar: “Semmi zenei nincs a zeneiparban”

Bassnectar nemrégiben a Thump-nak adott interjút, ebből szemezgetünk egy kicsit:

“Semmi zenei nincs a zeneiparban”– mondja Lorin Ashton, avagy művésznevén Bassnectar. “Semmivel sem szebb mondjuk a szennyvíztisztításnál vagy a kibaszott hadiiparnál – mert ez is egy ipar. Rengetegen, akik ennek a rendszernek a szívében dolgoznak igazából csak kurva sok pénzt akarnak keresni, számukra a zeneipar csak ezért létezik, egy eszköz.”

Aki ismeri Bassnectart, az nem lepődik meg ezeken a kemény szavakon, habár a művész az elmúlt 2 évtized során igencsak szerves része lett a “zeneiparnak”.  11 lemeze, rengeteg mixe jelent meg ez idő alatt, arról nem is beszélve, hogy végigturnézta ezeket az éveket – tehát kiérdemelte helyét, és úgy tűnik, nem fél beszélni a problémákról.

“Művészként időről időre átkúrják a fejemet, nektek, fanoknak viszont folyamatosan átkúrják a fejeteket. Mindez azért van, mert a zene nem összeköti az értékeket, sajnos, hanem szétválasztja. Ez is olyan, minthogy a Coca se fogja megmenteni a világot, hiába vannak tele éneklő gyerekekkel a kólareklámok: csak a szirupos cukros vizet fogják neked eladni.”