Bámulatos új dizájn, egy haláleset és számos letartóztatás az EDC Las Vegason

Most hétvégén zajlott le az amerikai kaszinóváros egyik legjelentősebb elektronikus zenei rendezvénye, az Electric Daisy Carnival, melyre több, mint 135.000 ember volt kíváncsi idén is. Nem csoda, hiszen a legnagyobb nevek képviselték a szcénát, Tiestotól kezdve, Afrojacken át egészen Carl Coxig. Ráadásul idén minden egyes színpad dizájnját továbbfejlesztették, így már nagyszínpados színvonalon élvezhették a különleges zenéket még a legkisebb helyszínen is. Screen Shot 2015-06-20 at 6.41.00 AMScreen Shot 2015-06-20 at 6.40.42 AM Screen Shot 2015-06-20 at 6.41.26 AM

A pozitív fejlemények ellenére sajnos idén sem sikerült megúszni a fesztivált tragédia nélkül, ugyanis a tavalyira nagyon emlékeztető módon szombat este életét vesztette egy 24 éves férfi. A személyazonosságát és a halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Your EDM értesülései szerint 408 látogató igényelt orvosi ellátást csak az első napon, ami nem is csoda az elképesztő sivatagi forróság mellett.

Ezen kívül a rendőrség 26 embert tartóztatott le kábítószerek miatt, 8 embert állítottak elő kisebb szabálysértésekért, de volt egy illuminált vezető és egy közlekedési baleset is.

Mondjuk ha belegondolunk, akkor a sajnálatos halálesetet leszámítva a magas látogatószámot figyelembe véve nem volt magas a sérülések és bűnesetek száma, de minden rendezvényen nagyon fontos vigyázni a melegre, kiszáradásra és a vásárolt narkotikumok kétes eredetére, ugyanis ezek a rosszullétek és a tragédiák leggyakoribb okai.

(LiveForLiveMusic)