Az Unknown Festival megvásárolt egy egész horvát szigetet

Az Unknown Festival egy angol szervezésű horvát elektronikus zenei rendezvény, ami mostantól egy egész szigettel gazdagabb. A Music Week nevű honlap értesülései szerint már régóta tervezték a projektet, de most hogy végre összejött, létre akarják hozni a világ első hivatalosan szervezett szórakoztatásra épülő szigetét. Az Obonjan nevű földterület Dalmácia partjainál, Sibenik közelében található és a fesztivált szervező Sound Channel  a Gratiosus nevű helyi cég közreműködésével jutott hozzá a szigethez.

Az a tervük, hogy jövőre ott rendezik meg a fesztivált, az év többi részében pedig folyamatos rendezvényeket és bulikat tartanak majd a szigeten.

Három éves dolgoztunk már ezen, ami elegendő időt szolgáltatott az ötleteink kifinomítására. Az a tervünk Obunjan szigetével, hogy teljesen regeneráljuk és egy új, egyedülálló koncepciót valósítunk meg rajta, buli, zene, művészetek, wellness és megfizethető árak keverékével.” – nyilatkozta a Sound Channel vezetője, Dan Blackledge.

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a mediterrán Horvátország az elmúlt évtizedben a régió elektronikus zenei központjává nőtte ki magát, a helyi bulik mellett rengeteg külföldi szervezés, főként angolok visznek világsztárokat és fesztiválokat oda.

(RA)