Az MDMA bizonyítottan segít a poszt traumatikus stressz kezelésében

Az MDMA alapvetően pszichés zavarok és depresszió kezelésére lett feltalálva, de amikor utcai drogként is elterjedt, betiltották még orvosi használatát is. Most egy újabb kísérlet ismét bebizonyította, hogy mekkora hibát követtek el. Poszt traumatikus stresszben szenvedő katonák kaptak meghatározott dózist a szerből, hogy sikerüljön feldolgozniuk a múltjukat. A kísérlet sikeresnek bizonyult és ismét fény derült rá, hogy a megfelelő körülmények között, orvosi tisztaságban kifejezetten pozitív hatással lehet a betegekre az extasy hatóanyaga.

Nick Blackstone, a kísérletben részvevő iraki veterán a Verge-nek adott interjúban mesélt élményeiről.

„Volt egy mélyreható pillanat, nagyjából mintha madárnézetből láttam volna, hogy szabadul el a pokol Irakban és miért. Lövész voltam és az volt a feladatom, hogy kiiktassak mindenkit, mielőtt ők tennék meg a csapatommal, így mikor eltaláltak minket, az az én hibám volt, rám nehezedett a sofőrünk halálának súlya. Régóta gyötört emiatt a bűntudat. Végre teljesen máshogy látom a múltamat, többé nem kísért engem ez a dolog.”

Ezen kívül számtalan klinikai kísérlet folyik az MDMA orvosi hasznosításáról, Amerikában például a Drogellenes Ügynökség is jóváhagyta a pozitív hasznosításra irányuló teszteket. A marihuána legalizálásának hulláma után lehet, hogy a következő lépés az orvosi MDMA engedélyezése lesz.