Az ember, aki lemásolta a kamu EDM-fesztivált

Mert mindig van egy olyan idióta, aki megcsinálja ugyanazt, csak még bénábban.

A Fyre fesztivál valósága

Az idei év fiaskója a Fyre Festival volt, mely dühös rajongók ezreit, több yachtnyi készpénz eltűnését, valamint legalább egy FBI-nyomozást eredményezett a Fyre-alapító Billy McFarland ellen, csalás bűncselekménye miatt.

Hát persze, hogy van olyan idióta, aki megcsinálja ugyanezt, csak még bénábban.

A Digital Music News adott hírt róla elsőként, hogy “egy viszonylag ismeretlen, EDM United Events nevű társaság” fesztivált szervezett a szerény The Gathering elnevezéssel South Carolina államban.

“Lenyűgöző hang- és vizuáltechnikát”, valamint húsz “elképesztő” DJ és producer fellépését ígérte “négy tematikus színpadon” a jegyek birtokosainak, olyan dumákkal karöltve, mint hogy “50 000 Watt hangot és varázslatos fényeket kapnak majd, ami még a bőrt is leolvasztja az arcukról, miközben az agyukat eldobják”, nameg “oxigénbárt, éttermeket és egy sörbarlangot.” Igen, sörbarlangot. Mindezt 130 dollárért.

Nos, fönti csodák helyett – persze – egy üres mező fogadta a látogatókat néhány véletlenszerűen elhelyezett hangládával és pár OSB-táblával, mellyel talán ki is érdemelte a ‘történelem legszomorúbb színpadképe’-díjat, íme:

The Gathering: 50 000 Watt hang és varázslatos fények, négy színpad, oxigénbár, sörbarlang, hahaha.

A zseniális szervezés mögött egy Andrew Murdock nevű fószer áll, aki azóta megszökött a városból, törölte az EDM United Events Facebook-oldalát, és lehúzta a rolót a Twitteren is. Ott egyébként mindössze négy darab követője volt, de még ezt a maréknyi embert sem méltatta egyetlen egy “Sajnálom”-tweetre sem.
Persze azok a fellépők, akik valamiért hittek Murdocknak és bekajálták az állítólagos “17 évnyi szakmai jártasságát,” irtó mérgesek lettek, perrel fenyegetőznek, s nem voltak restek ennek hangot is adni a közösségi médiában, mint például: