Az angol rendőrség nem üldözi többet az otthon termesztőket

Az angol Durham megye rendőri hivatala bejelentette, hogy mostantól egyáltalán nem foglalkoznak azokkal a fűtermesztőkkel, akik otthon, saját használatra nevelgetik a növényeket. Azt is hozzá tették, hogy a fogyasztókat is csak akkor zargatják majd, ha panasz érkezik rájuk, vagy túlságosan nyilvánvalóan csinálják a dolgot, ezzel kívánnak hozzájárulni a dekriminalizáció folyamatához. A nagyobb farmokat és drogdílerkedés miatt termesztőket azonban továbbra is keresni fogják, ezzel szeretnének véget vetni a kábítószerüzlet és a maffia hatalmának.

Nem szeretnénk azokkal az emberekkel foglalkozni, akiknek van otthon pár növénye saját felhasználásra. Ilyen esetekben mindig azon dolgozunk, hogy ha esetleg horogra is akadnak, a legjobban jöjjenek ki a helyzetből, általában ez bírságot és a növények elkobzását jelenti. Lehetetlennek tartom, hogy egy ilyen esetet bíróság elé vigyünk. Természetesen a kormány dolga, hogy megváltoztassa a törvényt, de a mi dolgunk, hogy nyílt vitát kezdeményezzünk ennek fontosságáról.” – nyilatkozta a dekriminalizációért harcoló rendőrségi szóvivő, Ron Hogg.

A sztenderd egyre több európai országban kezd működni, rájöttek ugyanis, hogy egy teljesen természetes, gyógyászati célokra is felhasználható növény betiltása ostobaság és csak az alvilág kezébe adja a pénztermelési lehetőséget. Reméljük, egy nap nálunk is hasonló belátásra jutnak a törvényhozók és nem 0,002 grammnyi morzsákért visznek be tinédzsereket az utcáról a valódi bűnözők helyett.