A SoundCloud legújabb fejlesztései az oldal végét is jelenthetik

A SoundCloud nevű zenemegosztó honlap már évek óta a feltörekvő és befutott producerek egyik legjobb lehetősége a hosszú mixek és számok megjelentetésére. Az oldal legújabb, sokakat megosztó fejlesztései azonban akár a platform lassú hanyatlásához is vezethetnek.

A különböző streaming szolgáltatások iránti kereslet idén nagyot robbant, az Apple például saját programmal jelentkezett, Jay-Z pedig elindította a művészek számára előnyös alkut kínáló Tidal oldalát, de továbbra is a Spotify a piacvezető. A SoundCloud így évről évre egyre nagyobb konkurenciával néz szembe, ez az oka a mostani változtatásoknak is, megpróbálják az oldalt üzleti szempontból előnyösebb vállalkozássá tenni, hogy a vetélytársakkal szemben is fennmaradhassanak.

Bejelentették többek között, hogy minden harmadik félnél megjelenő SoundCloud link lejátszási száma 15.000-re lesz limitálva.

Mi, a SoundCloud csapata egy olyan ökoszisztémát építünk, ahol a kreativitás gyarapodhat. A fejlesztők pedig ennek a folyamatnak a fontos részei. Állandóan lenyűgöz minket, ahogy a SoundCloud API használatával innovatív módon támogatjátok a feltöltőket és a hallgatókat egyaránt. Az ökoszisztémánk azonban túl nagyra nőtt és egyre több olyan alkalmazással kell szembeszállnunk, amely megsérti a feltöltők személyes tartalmainak biztonságát. Hogy mindezt megelőzhessük, beállítunk egy napi lejátszási rátát az API számára. 

Július elsejétől kezdve az ügyfélalkalmazások napi lejátszási számát 15.000-re korlátozzuk. Csak a fejlesztők egy kis körét fogja érinteni ez a változás, de őket is felkeressük és biztosítjuk őket a könnyed átállásról.” – áll a hivatalos sajtóközleményben.

Sajnos ezek a változtatások pont azt a szabados báját kezdik megtépni az alkalmazásnak, ami miatt sokan elkezdték használni, így a védekezés akár végzetes is lehet. Ennyi konkurenciával a legapróbb ballépés is súlyos következményekkel járhat piaci szempontból, így ha továbbra is az ilyen szigorítások jellemzik majd a SoundCloud üzletpolitikáját, akkor ebben a lépésben a lassú pusztulás első lépcsőfokát láthatjuk.

(Pulse)