A Sony számokat töröl Soundcloud-ról

A Sony drasztikus lépésre szánta el magát, miután nemrég a Soundcloud bajba került amiatt, hogy az oldalra rendszeresen jogvédett dalok kerülnek ki teljesen ingyen a felhasználók által. Pár nagyobb kiadó, mint a Warner Music, megegyezett az oldal üzemeltetőivel, de a Sonynak ez nem sikerült, így elkezdték eltávolítani az olyan hozzájuk tartozó előadók számait, mint Adele, Passion Pit, vagy Miguel.

A Sony és a Columbia Records egyelőre nem kommentálta az esetet, de a Billboard-nak egy bennfentes elárulta, hogy a profitszerzés hiánya volt az oka annak, hogy nem sikerült megegyeznie a két félnek.

Az OnSoundcloud alkalmazás azonban tényleges bevételt biztosíthat azoknak az előadóknak, akik használják, így még folynak a tárgyalások több kiadóval is ennek kiaknázásával kapcsolatban.

Tavaly az Universal is hasonló helyzetbe került az oldallal, akkor biztosították számukra az ingyenes eltávolítás lehetőségét a kérvényezett dalok és előadók esetében és arról is biztosítottak mindenkit, hogy a jogdíjakat megszegő tartalmakat egyből törlik is az oldalról, amint észreveszik.