A nappali bulik világa Budapesten: Cinematiné

A konvenciókon kívül működő zenei szcénákban mindig is megfigyelhető volt az erős igény a szervezési szabadságra, legyen szó helyszínről, időpontról, dekorációról, vagy akár zenei felhozatalról. Az undergroundban sok szubkultúra tekinti sajátosságának az éjszaka tartandó szeánszokat, de egy vérbeli zenefanatikus partilátogató pontosan tudja, hogy az átélt transz lényege pont az idősíkról való kiszakadás a zenén és társainkon keresztül. Az immár negyedik szeánszára készülő Cinematiné pontosan ilyennek készült.

Sokan imádják a klubtivornyákat, így természetesen nem szűnő lelkesedéssel járják őket szinte egész évben. Eljön azonban az a pillanat, amikor már csak elenyésző, háborítatlan pillanatot, zenei katarzist tud nyújtani egy hasonszőrű rendezvény. Ez pedig nem köthető holmi napszakokhoz láncolt matériákhoz; ha délután támad kedved ropni, hát miért ne tehetnéd? A példás zenei attrakciók hazánkban egyébként is erős addiktív hatással bírnak a pórnépre, nem véletlenül következik december 6-án már a negyedik felvonás a nappali bulik hazai meghonosításában is vezető szerepet betöltő a The Debut és a Cinema Hall legénységétől, ezúttal téli köntösbe bújtatva a zene hullámait.

9

A múlt tehát semmiképpen sem kevésbé ékes, az első két összejövetelen Nick Curly, Matthias Tanzmann és Davide Squillace, a másodikon Audiofly, Marco Faraone és Blond:Ish volt a karmester. A harmadik zsúrt pedig még mindig nyögik a szervezők, és emlegetik a partiarcok, hiszen Guti, Mendo, és Martin Buttrich valódi karneváli hangulatot varázsolt az ezúttal is helyszínként funkcionáló, és ez alkalomra teljesen téliesített Cafe del Rio-ban.

A nyár tehát hamar búcsúzott, és meg voltak róla győződve a szervezők: itt a vég, nem élvezhetik újra a nappali bulik örömeit. A Cinema Hall csapata azonban megint kibabrált velük, a sikeres nyári szárnypróbálgatások után hamarosan jön téli kiadás, vastag zoknira és kesztyűre azonban nem lesz szükség, a nyári hangulat garantált! Karmesterek: Mr. Camminando, tehát az új szárnyalásba kezdett Reboot, az “underground slágergyáros” H.O.S.H., és az igazán egyedi Chaim live performansza simogatja majd testünket, lelkünket. A hungarikumok pedig alapkövek, így velük tart a teljes Badgirls, és a The Debut csapata.

4

Bővebbet az esemény Facebook-eventjén lehet olvasni.

Elővételes jegyár:
3000 Ft (pre-sale) / november 24-től!
Magenta Showroom Budapest
(1062 Andrássy út 57.)
Online ticket: 3000 Ft ( pre-sale)