A lemezek vagy a kommentháború urai? A Mat ‘Zo sztori.

Izgalmas egy hét ez az EDM szcéna számára.

Az egész azzal kezdődött, hogy Mat Zo elég ütős megnyilvánulásokkal ütlegelni kezdte az EDM egyházát az utóbbi néhány napban.  Elárasztotta a twitterét az iparral kapcsolatban kialakult frusztrációival, amely elmondása szerint az elmúlt 7 év tapasztalata.

Zo valamitől egyértelműen bekattant a dance zenei világával kapcsolatban, és mélyütéseket vitt be az egész szcénának. Keserves dühének célpontjában olyan témák állnak, mint “kamu” DJ-k, olyanok, akik csak a pénzért foglalkoznak a zenével, többekről kijelentette, hogy szellem-producerekkel készíttetik el lemezeiket, és a legérdekesebb kijelentése egyértelműen az, miszerint a fesztiválok headliner pozícióit a különböző művészek nem tehetségük-zenéjük alapján érdemlik ki, hanem anyagiakért, 100.000 dollárért vásárolják meg maguknak. Zo a tweetjeiben olyan művészeket is megemlít, mint Skrillex, Porter Robinson, vagy Deadmau5.

matzo21

Aztán egy magánfelhasználó kitweetelt egy listát olyan producerekről-előadókról, akik másokkal íratják a számaikat. Ezt Zo azonnal meg is osztotta. A listán olyan nevek is szerepelnek, mint Tiesto, Armin van Buuren, Diplo, vagy Carnage. Carnage nem is ment el szó nélkül a dolog mellett, és tweetáradatot intézett Zo felé, miszerint soha nem élt ilyen alantas megoldásokkal, és foglalkozzon a maga dolgával.

Ezek után már-már elcsendesülni látszottak a dolgok. És ekkor megérkezett a twitterre Deadmau5 is, aki reagált Zo írására, megemlítve őt egy bejegyzésében. Zo erre rögtön vádaskodni kezdett, miszerint “még jó, hogy nem bízta a MouseTrap-re (Deadmau5 kiadója) a lemezének gondozását, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy meghallgassa azt”.

4784931

Szó szót követett, valóságos kommentháború alakult ki, és a konklúzió? Dobpergés…. A nagy semmi. Kiderült, hogy Zo hibázott, és véletlenül még el sem küldte a lemezét Mou5-nak.

A történet már már annyira groteszk, annyira érezni rajta Zo felesleges vergődését, hogy talán a történetet lezáró komment legyen a végszó. DeadMau5 alapvető kérdésére, miszerint “egyáltalán hogy kerültem ebbe a történetbe bele?!” egy kommentelő így felelt:

“Elővett téged egy olyan anyag nem-meghallgatása miatt, amit még nem küldött el.”

Mat Zo twittere

Deadmau5 twittere