A kokain rohasztja és feketévé teszi a fület?

[alert type=red ]A PartyNews szerkesztősége a kábítószer-használat veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet, ismeretterjesztő célzattal. Kérünk minden kedves Olvasónkat, hogy a zene legyen az egyetlen kábítószer életetekben![/alert]

Ha eddig azt gondoltad, a véres orr vagy a szerről való lejövetel a legrosszabb dolog a kokainnal kapcsolatban, akkor ez most eléggé meg fog hökkenteni.

Egy új orvosi naplóbejegyzés szerint egy bizonyos adalékanyaggal hígított kokain fogyasztása végett a szer rohasztja a fület, és feketévé változtatja a bőrt. Az utóbbi pár évben bizonyos országok kábítószer terjesztői pl. Dél-Amerikában elkezdték felütni a kokaint levamizollal, ami egy élősködő fonálférgek elleni gyógyszer marhák és egyéb állatok számára, de az emberi testtel reakcióba lépve megeszi a húst, és akár halálos is lehet.

Ha abban reménykedsz, hogy ez csak egy elszigetelt probléma, akkor sajnos rossz hírünk van. Amerikában már pár évvel ezelőtt figyelmeztették az embereket a levamizollal kapcsolatban, amikor elkezdődött az ügy New Yorkban és Los Angelesben. 2011-ben pedig a DEA (Kábítószer-ellenes Hivatal) rájött, hogy az általuk lefoglalt kokain 82%-a tartalmazott levamizolt. A probléma már csak azért sem annyira elszigetelt, mivel az Egyesült Királyságban egy hasonló kutatás szintén megmutatta, hogy az ottani kokain kb. 80%-a volt levamizollal hígítva.

A (nem csak) kokainhasználók a következő képeket meghökkentően találhatják.

„A szörnyű sebek csak napokkal később jönnek elő egy immunreakció miatt, ami megtámadja a véredényeket, amik a bőrt látják el” – mondta Dr Noah Craft bőrgyógyász (Los Angeles Biomedical Research Institute).

 Keun9Ej

DFeAmVp