A Gorillaz és David Bowie újra együtt kollaborál?

Jamie Hewlett angol képregény művész, a virtuális Gorillaz zenekar társalapítója egy erősen félreérthető bejegyzést tett közzé Instargram fiókján. Igaz, a korábbiakban is előszeretettel ugratta rajongóikat, így ki tudja, hogy csak egy jó marketing fogásként adta e jelét annak, hogy újra együtt dolgoznának a pop-kaméleonjával, David Bowie-val, de ha igen, akkor célját sikeresen elérte, hisz hatalmas robbanás követte a posztot.

A képzőművész már megosztott egyéb látványterveket is az új projektjükkel kapcsolatban, azonban a legutóbbi egy Gorillaz-szerű átalakítással és a következő felirattal jelent meg:

„Bad David”

david bowie

Damon Albarn, a Gorillaz zenekar másik alapítója és Hewlett még októberben megerősítették, hogy dolgoznak az új albumon, további információk azonban azóta is ritkaságszámba mennek az publikációról.

Hivatalos megerősítés persze nincs, hogy Bowie és a Gorillaz újra együttműködnének, lehet, hogy csak egy jól sikerült ’hypeoltatásról’ van szó, de addig is nézzük a korábbi együttműködés eredményét még 2003-ból: