A belélegezhető alkohol az új őrület

London lakosai mostantól nem szorulnak rá, hogy égető tömény szeszt, vagy hizlaló söröket nyomjanak le a torkukon, hiszen a legújabb, Alcoholic Arhitecture nevű pop-up bárban már beinhalálás útján is lerészegedhetnek, de akár bőr és szem útján is a testükbe juttathatják a bódító vegyületet.

Az angol főváros Borough Market nevű részén található hely egy igazán magával ragadó alkohollal töltött hely, ahol a vásárlók elpárologtatott italokat fogyaszthatnak belégzés vagy bőrön át való felszívódás útján. Ilyen módon gyakorlatilag egy koktélfelhőben élvezheted a bulit, ráadásul ez a cucc olyan ütős, hogy speciális ruhát adnak a vendégekre, nehogy túl sokat szívjon fel a testük a piából. Mindezek mellett további előnye ennek az alkoholfogyasztási módnak, hogy negyven százalékkal gyorsabban beüt, mintha unalmasan meginnánk, hiszen így azonnal a véráramba kerül a vese kiiktatásával.

dbabf2244d2f2d7c0547d6bba36d6443

Minden lélegzetvétellel kitisztul a tüdőd és a szemgolyód, az egész teljesen felszabadító érzés.” – meséli az egyik alapító.

További előnye, hogy a kalóriadús italokkal szemben egyáltalán nem hizlal. Az árnyoldala azonban a kevésbé kontrollálható beviteli érték, vagyis a szakértők attól tartanak, hogy ilyen módon könnyebb rosszul lenni, túlinni magunkat.

Erről azt nyilatkozták a tulajdonosok, hogy minden egészségügyi óvintézkedést megtettek a fogyasztók védelmének érdekében, hiszen a céljuk az, hogy mindenki felelősségteljesen inhaláljon náluk. Az egyik ilyen, hogy senki nem tartózkodhat a bárban ötven percnél tovább, plusz a hagyományos szórakozás kedvelői számára klasszikus folyékony italok is kaphatók. A helyszín egyébként egyelőre kísérleti jelleggel üzemel 2016 elejéig, a folytatásról majd akkor döntenek.