43 embert tartóztattak le egy rave buliban

Egy angol vidéki rave buliban a hétvégén elszabadult a pokol és végül 43 résztvevőt kellett letartóztatnia a rendőrségnek. Az ingyenes bulit Twyford Woodsban tartották, Bourne városához közel. A helyiek szerint körülbelül ezren vettek részt az eseményen, a rendőrséggel pedig ebből kétszázan kerültek összetűzésbe az este folyamán. Az eseményt minden évben megtartják ugyanebben az időpontban, hiszen ekkor nemzeti ünnep van Nagy Britanniában, de ilyen balhé még sosem lett belőle, pedig már két alkalommal is a rendőrség vetett véget a bulinak.

A rendőrség először a hangos zenére panaszkodók miatt ment ki a helyszínre, majd bekerítették a bulizókat és elkezdték letartóztatni az agresszívan viselkedőket, aminek az lett a vége, hogy többen rátámadtak egy rendőrfurgonra is.

Azok az összejövetelek, amiket rave bulikként emlegetnek, egyszerűen illegálisak. A rendőrség egyik legalapvetőbb feladata az emberek védelme, de az ilyen rendezvényeken ez a legkevésbé sincs megoldva, tehát az emberek nincsenek biztonságban.” – nyilatkozta a helyi rendőrség vezetője.

A résztvevők szerint azonban a rendőrség hibája az egész, mert erőszakosan megzavarták a békés szórakozásukat, amivel senkinek sem ártottak, de hát ha egy csapat rohamrendőr ront be egy ilyen buliba, annak sosem lehet jó vége.

(Mixmag)