11 DJ, aki önmagát játszotta egy filmben

DJ-nek lenni manapság elég sokrétű szakma, nem elég fellépni és mixeket kiadni, posztolni kell folyamatosan az interneten, édes dolgokkal meggyőzni a közönség szívét, néha pedig még egy-egy filmben is fel kell tűnniük, persze csakis önmagukként. Íme 11 olyan lemezlovas, akit már láthattál a nagyképernyőn is.

Calvin Harris

hydeharris_zps59yquivd

Az EDM szupersztár az HBO nagysikerű hollywoodi kulisszák mögé kalauzoló sorozatának, a Törtetőknek az idén nyáron megjelent filmváltozatában tűnt fel. A filmben a főhős egy olyan filmet rendez, aminek egy gonosz underground DJ a gonosza, az ő ellenfele lesz az ettől teljesen távol álló mainstream nagyágyú.

Mark Ronson

Az angol előadó Ben Stiller kultikus modellparódiájában, a Zoolenderben tűnt fel egy miniatűr jelenet erejéig, melyben elrontja a főhős nagy bejelentését, miszerint barátai benzincsata miatti halálát követően visszavonul a modellkedéstől.

Diplo

A Major Lazer és a Jack Ü fele, Diplo a tavalyi év egyik legfergetegesebb vígjátékában, a 22 Jump Streetben tűnt fel, ahogy Mexikó partjainál nyomja a bulit az amerikai fiataloknak. Sok szerepe nincs, de a hangulatot mindenképp megadja.

Goldie

A jungle és a drum and bass fenegyereke nem kisebb filmben tűnt fel, mint az 1999-es A világ nem elég című James Bond kalandban. A főgonosz testőrét alakította, akinek természetesen aranyfogai vannak és annyi ékszere, hogy csoda, ha képes bárkit megvédeni tőlük. Ezen kívül még Guy Ritchie Blöffjében is feltűnt.

Carl Cox 

Ibiza fenegyereke egy igazi tökös klubtulajként tűnt fel az egyik legjobb elektronikus zenei filmben, a Human Traffic című alkotásban. Viszont biztos hogy nem láttad a rögtön feledésbe merülő LA DJ The Movie-ban eljátszott rövidke jelenetét. A film egyébként teljes egészében fent van a Youtubon, de ha nem lenne türelmed végigülni, akkor itt a mester jelenete.

DJ AM

A 2009-ben túladagolásban elhunyt zenész nem sokkal halála előtt vette fel a Vasember 2-ben látható jelenetét, melyben a részeg Tony Stark házibuliján zenél. Eredetileg ki akarták vágni a kész filmből, de előtte tisztelegve benne hagyták.

John Digweed

Digweed a kilencvenes évek végén készült Groove című filmben tűnt fel, ami a San Fransisco-i elektronikus zenei kultúrát mutatta be. A film egyik nagy hősét alakítja, aki végül megmenti a rendőrök által akadályoztatott raktárbulit. Egy évtizeddel később újra feltűnt a képernyőn Irvine Welsh Ecstasyjának adaptációjában.

deadmau5

Joel Zimmermann a 2013-as nagy bukásban, a Timberlake és Affleck főszereplésével készített online kaszinós thrillerben tűnt fel, de olyan rövid jelenete volt, hogy csak a híres maszkjának hátulja látszik, szóval bárki lehetett volna helyette.

Cut Chemist

A legendás keverőpultos DJ a 2009-es kult klasszikusban, a terhes tinilányról szóló Junoban tűnt fel, mint a középiskolai kémiatanár.

“Oké, már lassan két évtizede zenélek, és vajon az öt másodpercnyi filmjelent, vagy ez ért többet? Azt kell mondanom, hogy az az öt másodperc. Az emberek úgy vannak vele, hogy nézd azt a kémiatanárt a filmben, képzeld csinált pár fasza számot is, hallgass bele.” – nyilatkozta a cameoról egy interjúban.

http://i483.photobucket.com/albums/rr192/stellington/63c635c8-f963-4ed8-b665-ee0e7c4b6e50_zpsrm0bbjwg.jpg

Moby

Moby nagyon szeret kamera előtt szerepelni, ráadásul vonzzák a bizarr dolgok. Feltűnt a Bogaras Joe című gyerek-klasszikusban, de voltak jelenetei A stúdió és a Mindy Projekt című sorozatokban is. A legfurább azonban a Moby presents: Alien Sex Party című saját szerzeménye, ahol egy vibrátorfejű lényt alakít.

Skrillex

Az EDM koronázatlan királya, legalábbis az animált változata a Disney Rontó Ralph című kritikusok által imádott rajzfilmjében tűnt fel, nem meglepően DJ-ként. A producer azt is elmesélte, hogy mikor elküldték neki a kész figurát, csak annyit kért, hogy ő sosem viselne olyan teniszcipőt, ami nem fekete, így megváltoztatták a színét a kedvéért.

(Pulse)