10 év a MINUS színeiben: Gaiser zenei kiteljesedése

Nagyon hosszasan lehetne arról írni, hogy a hazai techno közösség megrekedt-e valahol az elmúlt évtizedben. A gondolkozás helyett mi inkább örülünk minden pillanatnak, amikor valakik valami újat, vagy legalább hazai szinten újítót próbálnak csinálni. A 2014-es év bővelkedett a kiváló hangulatú és minőségi techno szeánszokban, és nem lesz ez másképp az ünnepi feltöltődést követően sem.

A karácsony a szeretet, a bejgli és esetleg Jézus születésének ünnepe, de az idei egy kicsit Gaiser-é is volt. A csapból is a MINUS folyt, az Amsterdam Dance Event-ön debütáló ’False Light’ új köntösbe öltöztette Gaiser eddig sem unalmas munkásságát. A megkötések nélküli, stílusbeli korlátokat összekötő amerikai srác végre elővillantotta azt a zenei lexikális és gyakorlati tudást, amit fiatalkorában elsajátított. A zene életre kel, mondhatnánk, amire ékes bizonyíték, hogy Ahmet Said Kaplan török rendező vizuálját az albumbemutató állomásaira is magával viszi.

A zene kiteljesedésének a StayFly-nak és a Tesla-nak köszönhetően a hazai közönség is részese lehet.

A Richie Hawtin nevével fémjelzett MINUS címkén 10 éve debütált Gaiser saját elmondása szerint is mára teljesedett ki egészen, így az immár 3. artist albumát jegyző művész budapesti fellépése az egész év egyik legmeghatározóbb rendezvénye lehet.

Jon professzionalitása, és az irányú törekvése, miszerint a zene megfestése mellett olyan hangokat produkáljon, amelyek akár nem is léteznek, azt mondatják velünk: a stúdióban eltöltött idő nem volt hiábavaló, és ahogy a nemzetközi sajtó, mi is csak ajnározni tudjuk minden egyes pillanatát.

Gaiser

Márpedig ha a hangzásvilág a vázolt vizualitás élményeivel egyesül, akkor az érzékeink egy teljesen más dimenzióba repíthetnek minket. A helyszín egyértelműen nem lehetett más, mint a nemrégiben megnyitott Tesla, ahol minden a legnagyobb rendben van, a hang legalábbis valóban professzionális.

A négynegyedeket nagy valószínűséggel Isu vezeti majd fel, ha nem így lenne, akkor elnézést, de nyilván a szervezők figyelnek a megfelelő warm-up-ra. Alive és Chris Plastic emelheti még tovább a nyilvánvalóan nem fals esteként záruló eseményt.

[divider]GAISER (Live/AV) ‘False Light’ Album Tour ● Tesla Budapest[/divider]

10885096_1561725867374178_127004432773883268_n