Újra győz az elektronikus zene!

Újra győz az elektronikus zene!

Patricia Lay-Dorsey 72 éves amerikai fotós, aki sclerosis multiplex-ben szenved, és alig tud járni betegsége miatt. Sokan úgy gondolják, hogy ez a betegség nagyban tud gátolni egy embert, de Patricia sokkal többet jár el bulikba, mint anno 20 évesen. Konkrétan a techno nagymamájának hívják a zenefanatikusok!

Amikor Patricia 2005-ben ellátogatott a detroiti Movement fesztiválra, akkor még szinte semmit nem tudott a dance zene fogalmáról, de rögtön kötődést érzett a zene, a hangulat és az emberek iránt. A fesztivál alatt egy felmérést készítő munkatárs odament hozzá, majd megkérdezte, melyiket szereti a legjobban: house vagy techno?

A válasza az volt, hogy nem tudja, mi is a különbség a kettő között. Mostmár azonban könnyen eligazodik a dance zene családfáján, mondván: „Bármit le tudok nektek játszani, legyen az trance vagy dub.”

Azóta Patricia minden éven meglátogatja a fesztivált, és a helyi hőssé vált. 2012-ben egy dokumentumfilmet is készítettek róla. A film címe ’They Call Me Grandma Techno’, a film pedig megmutatja, mennyire értékes része Patricia a fesztiválnak. A fesztiválon mindig a kis motorján láthatjuk, barátságokat köt nála 3x fiatalabb emberekkel, és olyan DJ-k szettjeire rázza, mint Carl Craig vagy DJ Sneak.

A tisztelet, amit a fesztiválozoktól kap nagyon inspiráló számára.