B my Lake – Programkalauz – augusztus 19.

B my Lake – Programkalauz – augusztus 19.

Már alig két hét és itt a B my Lake fesztivál 2015-ös kiadása rengeteg ütős programmal, ami azt jelenti, hogy egy igazi technósnak már csak egyet, maximum kettőt kell aludnia a nagy buliig. A legtöbben természetesen úgy érkeznek meg, hogy fejből kenik-vágják a programokat és már azt is tudják, hogy kiknek a szettjeit hallgatják meg. A kevésbé felkészültek és a frissen elektronikába csöppenők kedvéért azonban összeszedjük napi bontásban, hogy kik is játszanak idén a fesztiválon.

timetable_bml2015_3 (1)

Nagyon Balaton Terrace

Move DJs:

Az idei B my Lake megnyitását ezúttal is a Move csapata vállalta magára, akik déltől egészen este nyolcig a Nagyon Balaton Terrace színpadnál várják a közönséget. A bulisorozat még 2010-ben alapult a hazai house/techno szcéna kiemelkedő figuráinak közreműködésében és célja az unalomig ismert szórakozási alternatívák helyére valami egyedülálló és értékálló, vagyis minőségi elektronikus zenei beillesztése volt. Hatalmas sikerrel vették be az Akvárium Volt Terasz nevű helyiségét szerda esténként, ahol ingyenesen hallgathat bele a közönség a magyar underground elektronika szettjeibe. A B my Lake fesztiválon is ott lesz a csapat krémje, tehát a nyolc órás műsor során érkezik Polarize, Beta, Roocha, Roland, Handrick és Peter Bernath.

B Stage

Poli 18:00

A kvázi nagyszínpad a másik olyan helyszín, ami már a nulladik napon megnyitja kapuit, este hattól a magyar underground house egyik legismertebb figurája, aki a legendás keceli Club Korona és a Home Club rezidenseként a magyar szcénában elsők között játszott minőségi house és techno zenét a közönségnek.

Miz Jons Live 21:30

A Miz Jons egy magyar elektronikus formáció, amely jelenleg Angliába tette át székhelyét, de idén sem hagyják cserben a Balaton Sound, Sziget és a B my Lake közönségét. Az angol partykultúra csak jót tett nekik, hiszen alapból azzal a céllal mentek ki, hogy a londoni underground életből ihletet és tudást merítsenek. Stílusukat tekintve pedig olyan egyedülálló hangzásvilágot kísérletetek ki, mely áthidalja az organikus és elektronikus hangok territóriumát, végeredményképp pedig egy tökéletesen új, mégis iránymutató Miz Jons Live performanszt kapunk.

Gus Gus Live 23:00

A Gus Gus egy nagyon különleges izlandi kezdeményezés, mely sokkal inkább egy avantgárd projekt, mint DJ csapat, hiszen a zenészek mellett filmesek, producerek és előadók színesítik a bandát. Ennek segítségével több médiumból gyúrták össze a senki másra nem jellemző világukat, ami legfőképp funkys basszus, komoly szintik és a modern technológia és művészet intelligens felhasználásából áll.

https://www.youtube.com/watch?v=wY4O_Na1vew

Art Department 0:30

Eredetileg Jonny White és Kenny Glasgow legendás underground duója, de utóbbi idén sajnálatos módon kilépett a projektből, hogy szóló karrierjére fókuszáljon. Ez azonban nem állította meg Jonny White sikerhadjáratát, hiszen többek között ő készítette a fabric júniusi mixét is, ami egyértelműen megmutatta, hogy egyedül sincs bajban az Art Department, ráadásul rendszeresen vendégelőadók dobják fel a szetteket. A projekt nem csak a nevében művészi, azzal vívta ki a hardcore underground fanok elismerését is, hogy amellett, hogy őrült bulikat és hangulatot tudnak előidézni, mindezt nem unalmas techno és house egyveleggel, hanem művészi szintre emelt újvonalas avantgárd elektronikát nyújtanak a zenére éhes közönségnek.

Ilario Aicante 03:00

Az este csúcspontján érkezik az olasz techno egyik legfontosabb alakja, Ilario Alicante is, aki szülőhazájának legjobb klubjait követően a spanyol és német éjszakát is meghódította, végül pedig Sven Väth kultikus Cocoon családjának a tagja lett. Olyan példaképekkel, mint Marco Carola, Richie Hawtin, vagy Luciano, nem kell sokáig tanakodni azon, vajon mit is tud nyújtani egy-egy szettje, de mindezek ellenére addig kísérletezgetett, amíg minden befolyástól mentes, önálló hangzással nem tudott előállni.

SanFranciscoBeat 04:30

Az estét a kezdéshez hűen egy magyar zárja le, név szerint Kovács Krisztián, vagyis SanFranciscoBeat, aki 1996 óta az ország legfontosabb klubjaiban és fesztiváljain is megfordult és olyan sztárokkal zenélt együtt, mint Richie Hawtin, Hernan Cattaneo, Tiga, vagy Paul Oakenfold, sőt többen közülük még saját válogatásukra is felrakták egy-egy számát.