Az Interval Festival elvesztette az egyik fő helyszínét

Az Interval Festival elvesztette az egyik fő helyszínét

Nina Kraviz és Ben UFO is azok között van, akik törölték a fellépésüket azután, hogy a Club Guesthouse biztonsági okokból lekerült a helyszínek listájáról. A bukaresti Interval Festival ennek ellenére jelenleg éppen zajlik.

Az Interval egy új fesztivál Romániában, ami arról lett híres, hogy gyakorlatilag 100 órán keresztül folyamatosan tart. Pénteken este kezdődött, és december 2-án, szerdán fog véget érni. A lineup eredetileg 3 klubra volt szétosztva, de így, hogy a Guesthouse nem nyithatott ki, csak egy helyszín maradt. (Hogy a maradék kettőből hogyan lett végül egy, erre a cikk nem tér ki. –szerk.-)

A fesztivál szervezői egy Facebook nyilatkozatban a következőket írták:
A klub tulajdonosai személyesen vették fel a kapcsolatot az illetékes tűzvédelmi hatóságokkal, de annak ellenére, hogy elvégezték a szükséges szabályoknak és törvényeknek megfelelő módosításokat, nem engedélyezték nekik, hogy a Guesthouse-ban bármilyen rendezvényt is tartsanak, amíg a jogi helyzet nem tisztázódik. Mindezen erőfeszítések ellenére teljesen abszurd és megállíthatatlan az a ’boszorkányüldözés’, amit ezek a hatóságok csinálnak Bukarestben az elmúlt hónapban.”

A Club Control lesz az egyetlen helyszín a fesztivál 5 napos időtartama alatt. Ennek eredményeként a fellépők listája is megváltozott, olyan előadók kerültek le a lineupról, mint Nina Kraviz, Mano Le Tough, Ben UFO, Jackmaster, Herodot, Boddika, Levon Vincent és Tessela. Akit érdekel, ITT megtekintheti az új időrendit.

A biztonsági előírások szigorítása éppen folyamatban van, miután októberben halálos tűz ütött ki a bukaresti Colectiv-ben. A lángokban több, mint 30 ember vesztette életét, és az ezt követő tüntetések a kormány lemondását is maguk után vonták.