A világ egyik legjelentősebb fesztiválja nevéért perel

A világ egyik legjelentősebb fesztiválja nevéért perel

Az Electric Daisy Carneval a világ egyik legnagyobb elismerésnek örvendő dance fesztiválsorozata, mely Las Vegas, New York, Puerto Rico, Mexico és Anglia érintésével rengeteg ember szórakoztatásáról gondoskodik. A rendezvény most mégis hosszú és bonyolult perbe keveredett nevének jogai miatt.

A sztori még a nyolcvanas, kilencvenes években kezdődött, amikor Los Angelesben rave bulikat tartott a legendás Steve Kool-Aid ezen a néven. Végül a nevet a Pasqualle Rotella vezette Insomniac nevű cég szerezte meg magának 1997-ben és a legnépszerűbb fesztiváljává építette ki a bulisorozatot. Az Insomniacről elég annyi tudni, hogy annyira sikeres cég, hogy a Live Nation pár éve 60 millió dollárt fizetett a részvényeinek feléért.

Aztán 2008-ban a főleg kaliforniai helyszíneken zajló EDC kinőtte magát és elnyerte azt a formáját, ahogy ma ismerjük. Aztán megpróbálták levédetni a nevet, de Steve Kool-Aid beperelte őket azzal a váddal, hogy a jogok őt illetik. Ennek a végeredményét egyelőre nem lehet tudni.

2013-ban Steve Ausztráliában nyújtotta be a jogi kérelmeket, hogy ott levédethesse a nevet, majd nemsokára az Insomniac is hasonló lépésre szánta el magát, ugyanis arrafelé is bővíteni szerették volna az események számát. A jogi procedúra azóta sem ért véget, mindkét fél harcol a név és minden ahhoz köthető jog elnyeréséért, ami azt jelenti hogy az országban csak akkor lesz EDC fesztivál, ha egyszer sikerül nyerniük az ügyben.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Legendary Moments pres. Darin Epsilon & Fernando Ferreyra