A világ egyik legjelentősebb fesztiválja nevéért perel

A világ egyik legjelentősebb fesztiválja nevéért perel

Az Electric Daisy Carneval a világ egyik legnagyobb elismerésnek örvendő dance fesztiválsorozata, mely Las Vegas, New York, Puerto Rico, Mexico és Anglia érintésével rengeteg ember szórakoztatásáról gondoskodik. A rendezvény most mégis hosszú és bonyolult perbe keveredett nevének jogai miatt.

A sztori még a nyolcvanas, kilencvenes években kezdődött, amikor Los Angelesben rave bulikat tartott a legendás Steve Kool-Aid ezen a néven. Végül a nevet a Pasqualle Rotella vezette Insomniac nevű cég szerezte meg magának 1997-ben és a legnépszerűbb fesztiváljává építette ki a bulisorozatot. Az Insomniacről elég annyi tudni, hogy annyira sikeres cég, hogy a Live Nation pár éve 60 millió dollárt fizetett a részvényeinek feléért.

Aztán 2008-ban a főleg kaliforniai helyszíneken zajló EDC kinőtte magát és elnyerte azt a formáját, ahogy ma ismerjük. Aztán megpróbálták levédetni a nevet, de Steve Kool-Aid beperelte őket azzal a váddal, hogy a jogok őt illetik. Ennek a végeredményét egyelőre nem lehet tudni.

2013-ban Steve Ausztráliában nyújtotta be a jogi kérelmeket, hogy ott levédethesse a nevet, majd nemsokára az Insomniac is hasonló lépésre szánta el magát, ugyanis arrafelé is bővíteni szerették volna az események számát. A jogi procedúra azóta sem ért véget, mindkét fél harcol a név és minden ahhoz köthető jog elnyeréséért, ami azt jelenti hogy az országban csak akkor lesz EDC fesztivál, ha egyszer sikerül nyerniük az ügyben.