ZACK MARULLO INTERJÚ

Egyre többen pusmogják, hogy van ez a fura, spanyolos nevű fickó, aki úgy kezeli a DJ-pultot, hogy a webkamera sem mindig bírja követni a mozgását – nem ritkán 3 vagy négy csatornán keverve a zenéket -, és nem átall még emellett egyre jobb zenéket is írni… Na ezt már mi sem hagyhattuk szó nélkül, utánajártunk, felkutattuk, kifaggattuk. Zack Marullo pedig nem elég, hogy válaszolt mindenre őszintén és készségesen, de még elképesztően jól sikerült mixet is készített a Partynews olvasóinak! Kellemes olvasgatást és zenehallgatást kívánunk!

Mostanában igencsak felpörögtek a történések körülötted… Első szülinapjához közeledik a Justmusic.Fm-en az Audio Control Radio Show, végre kijön a sokak által repesve várt Pumpydum EP, felélesztettétek a Stigma Nightot… Nagyon úgy tűnik, széllel szemben neked még jobban megy a vitorlázás, hiszen mindenki válságról beszél, te meg sorban produkálod az eredményeket… Hogy csinálod?

Hála Istennek, tényleg pörögnek a dolgok, de válságot sajnos én is érzem. Részben ez is inspirál arra, hogy még keményebben dolgozzak. Mindemellett a mostani eseményeket hosszú előmunkálatok előzték meg, amelyek épp most értek be. A Pumpydumot például tavaly nyáron írtam. Teszem, amit úgy érzem, tennem kell. Ennyi.

Kezdjük akkor talán az Audio Controllal! Hogy született meg anno a műsor ötlete? Hogyan találtál rá erre a névre?

Az ötletről, hogy nekem műsorom legyen, Börcsök Imit kéne megkérdezni, most belegondolva, sosem kérdeztem, mi döntötte el, hogy kapok lehetőséget. A műsor arculatának kigondolására két hét volt, ami majdnem kevésnek bizonyult. Rengeteg nevet találtam ki, de valahogy egyik sem volt az igazi. Végül három nappal a műsor indulása előtt ránéztem a hangkártyámra, amin az áll: control audio.

Hogy látod, beváltotta a show a hozzá fűzött reményeidet?

Azt gondolom, teljes mértékben. Nagyon sok jóleső visszajelzést kaptam a műsorral kapcsolatban. És kialakult egy kis közösségi élet is a chaten. Van egy kis mag, akik általában jelen vannak, és jó hangvételű eszmecserék zajlanak. Érdemes becsatlakozni.

Azért sok esetben eltértél a műsorban a többi Just DJ “hagyományosnak” mondható koncepciójától, hiszen a final Scracth-csel dolgozó Ramone-tól a Laeslie Worchester-féle live kongáig sok-sok különleges hétfő estét okoztál a nézőknek, hallgatóknak. Ezek szerint szeretsz kísérletezni. Vagy mi más oka van ezeknek a rendhagyó műsoroknak?

Sok másik műsorban is lehet látni abletont, final scratch-et stb.,de tény, hogy szívem csücskét képezik azok a produkciók, amikben ott van az extra, a más. Mivel a műsort nemcsak hallgatni, hanem nézni is lehet, betekintést kapnak az emberek abba, mi történik akkor, amikor csak egy Laptop hátulját látják egy dj-pultban, vagy milyen az, amikor tényleg három vagy több zene szól együtt. Remélem, ezáltal hozzájárulok egy kicsit az elektronikus zenei kultúra fejlődéséhez, és a továbbiakban is igyekszem megtartani rossz szokásom, és keresem az ilyen művészeket.

Te magad is folyamatosan “nyúzod” a keverőt a pultban. Sőt, ha csak lehet, nem is két, hanem három, de volt már, hogy négy csatornán kutyultad a zenéket, loopokat. Hogy alakult ki ez a késztetés nálad, hogy így “elrongálj” egy-egy eredeti felvételt? Miért jó az neked, hogy folyamatosan csúcsra járatod magad a szettjeidben – hogy a lemezjátszókról ne is beszéljünk?

Általában mindig is azok a dj-k nyűgöztek le, akik különleges mixtechnikával rendelkeztek. Értelemszerűen ez a saját szettjeimre is kihatással volt. Szeretem kihasználni a technika nyújtotta lehetőségeket, de törekszem arra, hogy a zeneiség megmaradjon. Csúcsra járatásról nincs szó, egyszerűen én így szeretem. Ha meglátom a hármat egymás mellett, mintha kipöckölnék a biztosítékot a fülem mögül… Pedig sok Legót kaptam, és gyerekszoba is volt. (mosoly)

Mit tervezel az AC szülinapi műsorába? Lesz ilyen egyébként?

Természeten lesz egy kis ünnepség a rádió stúdiójában, és a műsor sem a megszokott ütemben fog zajlani. Ami a fellépőket illeti, dj barátaim érkeznek egészen pontosan Cartman, Schiipman, Reelow, Domyan és én is rakok pár zenét, kivételesen csak sajátokból. Valamint egy extra vizuál show is lesz Senon & Six jóvoltából.

Ha már említettem Ramone nevét, akkor érdemes lenne a Stigmáról is beszélni. Nem úgy volt, hogy a Fusiont indítjátok újra? Hogy lett ebből mégis a Ramone által alapított est „exhumálása” – már elnézést a kifejezésért?

A Fusiont nem kellett újraindítani, változó intenzitással szerveztük, amikor kedvünk volt. Most is így van ez. Itt egy átnevezésről van szó, mivel szembesültünk azzal, hogy Fusion néven goa partikat szerveznek. Mivel ez ugye egyik félnek sem jó, még akkor sem, ha teljesen más a közönségünk, és ezt nem tartottuk egy olyan egyedi névnek, úgy döntöttünk, megváltoztatjuk. Ramone amúgy is szerette volna újra indítani Stigmatech projektjét. Kézenfekvő volt, hogy ezzel a névvel folytatjuk, ami nem mellesleg le is van védve, tehát itt már nem lehet kavarodás a nevekkel. Innentől kezdve a mi Fusionünk a mi Stigmánk!

Mit érdemes tudni erről az estről? Kik a rezidensek? Zeneileg hova tudnád elhelyezni a stíluspalettán?

Hárman vagyunk a csapatban: Ramone, Christian Cardwell és én, de a Clickaholics névvel is találkozhatnak az emberek, ami Rami és Krisztián közös projektje. Ami a bulik zenei részét illeti, a deep house-tól szokott indulni és hajnali órákban már kemény „ereszd el a hajam” megy. Közönségen múlik, meddig megyünk el, de eddig mindig volt arra lehetőség, hogy teljesen kibontakozzunk.

A madarak súgták, hogy saját mixalbumod is lesz, méghozzá CD formátumban, sőt – ha jól tudom – a Pumpydum is kijön maxi CD-n… Ez igaz? Ha igen, mikor, hol? Mesélj kicsit a hátteréről ennek, kérlek!

Így van, nyárra tervezem a mixalbumot, aminek elkészítésére a Soundtribe Rekords (a Pumpydum és a Carneval EP-im kiadója) kért fel, és tényleg rendelhető lesz cd-n is, illetve mindegyik megjelenésem a kiadónál. A Pumpydum EP március 22-én jelenik majd meg hivatalosan, de az original track már tavaly december óta kapható, mivel felkerült Chris Drifter – Drifting Memories mixére, ami megtalálható a Beatporton és a főbb online lemezboltokban.

Most éppen ezerrel dolgozol az új zenéken, a műsorodon és a klubesteken… Már csak egy valami hiányzik: a saját kiadó… Ezzel mi a helyzet? Tervezel ilyet a közeljövőben?

A kiadó is tervben van, bár ez még nagyon gyerekcipőben járó dolog. Ha ténylegesen aktualizálódik arról tudni fogtok!

Murvai Magdolna