(x) Pig&Dan: „nekünk a zene, és nem a buli a szenvedélyünk”

Astronautmusic: Helló Srácok! Köszönjük, hogy időt szakítottatok az interjúra. Igor, te jártál már Magyarországon. Milyen emlékeid vannak Budapestről?

Nagyon szeretem Budapestet, olyan, mintha Párizs egy kisebb verziója lenne. Az emberek nagyon kedvesek, és legutóbb elmentem az egyik termálfürdőbe is, ami óriási élmény volt.

Astronautmusic: Mi vonzott benneteket a DJ-zésben, mi volt a cél? Ismertség, buli, szórakozás?

Kihagytad a legfontosabb dolgot, ami a zene. Az egész a zene miatt kezdődött el, ami a szenvedélyünk is egyben. Persze a buli is fontos, de az nem a szenvedélyünk.

​Astronautmusic: Legelső találkozásotok az elektronikus zenével?

Dan: Azt hiszem 1987-ben, amikor illegális raktárbulikba jártam London központjában, ahol leginkább acid house-t játszottak.

Pig: 16 éves voltam, amikor Mallorca-n ellátogattam a Factory nevezetű klubba. Akkoriban Marusha-féle bulik voltak a leginkább jellemzőek.

Astronautmusic: Milyen zenét vásároltatok utoljára?

Trucker One by ROD.

Astronautmusic: Biztosan kerültetek már meglepő vagy vicces helyzetbe a fellépések során. Kérlek, meséljetek egyet!

Nagyon sok érdekes és vicces történetünk van. Egyszer Pig adott Sven Vath-nek egy demo CD-t, a bibi csak az volt, hogy csak a tokot tudta odaadni, mert elfelejtette beletenni a CD-t.

Astronautmusic: Mikor jött el számotokra a, mondjuk így, átütő siker? Volt konkrét pillanathoz köthető „igen, megcsináltuk” érzés ?

Nem igazán tudjuk ezt belőni egy bizonyos időpontra, de pl. Sven Vath mellett játszani a Cocoon Amnesia-ban nagyon fontos pillanat volt, és maga az, hogy felkerülhettünk a Cocoon Recordings művészei közé.

Pig&Dan Master NO GLASSES

Astronautmusic: 2013-ban saját kiadót indítottatok az Elevate Records-ot, azóta több mint egy tucat megjelenésen vagytok túl, és nagyon  hamar sikeressé vált a kiadó. Honnan ered a névválasztás?

Az Elevate magában leírja, hogy mi milyen zenéket akarunk játszani és kiadni. (elevate=felemel – a szerk.) Olyanokat, amik felemelik a lelket.

Astronautmusic: Hosszú és sikeres együttműködést tudhattok magatokénak a Cocoon-nal, 2012 -ben mégis átigazoltatok a TW Artists Managementhez. Mi vezérelt a döntésben?

Igazából mi sosem voltunk részese a Cocoon Managementnek, szóval nem is hagytuk el a Cocoon-t. Azért dolgozunk együtt a TW Artist Managementtel, mert nagyon jó a kapcsolatunk a főnökükkel, Talida-val, aki egy lenyűgöző ember és mindemellett igazi profi.

Astronautmusic: Rengeteg fellépésetek van, zenéket írtok, igazgatjátok a kiadót. Ennyi munka mellett, marad egyáltalán idő szabadidős tevékenységekre? Mi az amit szívesen csináltok?

Szeretünk egészséges ételeket enni, egyértelműen szeretjük a masszázsokat, vagy csak egy jó kávé mellett ülni és élvezni a mallorcai napsütést. A legegyszerűbb dolgok a legjobbak.

Astronautmusic: Mit üzentek a rajongóknak?

Készüljetek fel egy óriási nagy csapatásra! 🙂

[divider]03/07 – Astronaut Music pres PIG & DAN @ PRLMNT[/divider]

10855108_794981790539003_4398116094737232094_o