(x) Mr. Deep Café- interjú Nigel Stately-vel

Nigel Stately-ről sokan úgy hiszik, vagy legalábbis sokáig úgy hitték, hogy nem magyar származású fiatalember. Pedig bizony ízig-vérig az,  Délczeg Gézának hívják, és amint elárulta, művészneve saját nevéből ered.

Jó pár éve a parti-élet szerves részét képezi szerte a világban a deep house és deep-tech vágányán. Mixei hónapról-hónapra vezetik a világ zenei portál toplistáit, DEEP CAFÉ mixei hozták meg számára az átütő sikert, egyre több fellépése van kicsiny országunk határain túl is.

Dél-afrikai fellépése után kaptuk el egy rövid beszélgetésre.

10898007_1051362831547926_3559000811943399274_n

Miért pont Deep? Hogyan viselkedik mindez itthon vagy akár külföldön a közönség előtt? A nemzetközi sikert DEEP CAFÉ mixsorozatod hozta meg számodra, mesélj nekünk erről.

A deep house egy lágyabb hangzású, mélyrehangolt, kellemes, ellazító hatású stílus, úgy érzem ebben találtam meg igazán önmagam.

Több érzelem szorult belém így lassan 30 éves koromra, és visszatekintve a DEEP CAFÉ mixeim 22 részére, nagyon jól vissza tudtam adni mindazt, ami egészen az első résztől a legutóbbi elkészítéséig zajlott bennem, akár pozitív akár negatív, hiszen én is emberből vagyok, engem is érnek pozitív- negatív impulzusok egyaránt, szerencsére a kellemes élmények felé billen mindig a mérleg.

Harmadik évünket kezdjük meg a Budapesti éjszakában a DEEP CAFÉ partisorozattal, ez havi egy bulit takar az URIMURIban és boldogan jelenthetem ki, hogy az idő folyamán kialakult egy olyan törzsközönség, akiknek élmény zenélni és értékelik is azt, amit csinálok, természetesen a rendezvényeken az ütemesebb deep zenéket játszom. A finomabb, lágyabb hangzás megmarad kollégáimnak a warm up oldalán.

Külföld: a kinti közönség merőben más, mint itthon, sokkal lazábbak, de egyben bolondok is, úgy buliznak, mintha az a party lenne az utolsó életükben, szeretek kint játszani, de amikor az itthoni barátaim, ismerőseim, deep-rajongók arcán látom a mosolyt, az tölt fel igazán.

Mesélj kicsit 2014-ről, mi minden történt veled?

A tavalyi év élménydús volt minden tekintetben, márciusban már repültem is Miami-ba a WMC-re (Winter Music Conference) ahol három helyszínen játszottam (Clevelander, Marlin, Black Box).

Nagyon jó volt találkozni hosszú idő után a kint élő barátaimmal, akik mellesleg tökéletesen betöltötték az idegenvezető szerepet, vittek jobbra-balra, várost néztünk és bevezettek a legjobb klubokban Miamiban, jár nekik a 10 pont.

Ami különösen nagy élmény volt, hogy több olyan partiarccal találkoztam, akik miattam jöttek el az adott bulira és így belegondolva, hogy 9000 km-re az otthonomtól is játszhattam olyan embereknek, akik szeretik, amit csinálok felemelő volt.

Hozzátenném, a deep vonalat ketten képviseltük Tigran kollégával és szerencsére a tapsikoló kezeket láttuk nem a felénk repülő poharakat 😉

Alig értem haza már repültem is tovább Marokkóba, Marrakeshbe manageremmel, Puchardt Anitával (Anitával készített interjúnkat itt olvashatod, a szerk.: http://www.partynews.hu/interju/interju-puchardt-anitaval-az-anita-puchardt-promotion-promoterevel/)

4 napot töltöttünk itt és kétszer játszhattam telt háznak, idén áprilisra újra kaptam meghívást valamint a Marrakesh-i PACHA klubbal is megy már az egyeztetés egy nyári dátumra 😉

Az afrikai kontinens után júniusban Montenegro felé vettem az irányt, a Springbreak Fesztiválra. Több mint kétezer ember vett részt ezen a nappal induló tengerparti bulin. Itt sem kellett elrugaszkodnom a saját stílusomtól,  a 123 BMP-en pörgetett zenéimre ugyanúgy buliztak, mint az utánam következő Junior Jack vagy Kurd Maverick 130 BPM-en játszott zenéire.

10881490_1045000182184191_3784365711549794540_n(1)

Nyáron közben nyomtuk a DEEP CAFÉ-t a MURI-ban, ahol a régi arcok mellett egyre több új, boldog arcot látunk vendégül. Egyre több külföldi vendég látogat el erre a sorozatra.

A nagyobb júliusi rendezvények között említeném meg a Klikk Out Midsummer Partyt, ami Szlovákiában került megrendezésre és ott is nagyon jól éreztem magam. Augusztusban még egy picit visszamehettem a tengerhez a Kamenovo Beach-re Montenegroba, ahonnan hazatérve a Szegedi Szín fesztiválon pörgethettem. Októberben három kedvencemmel is volt lehetőségem játszani Pozsonyban, John Creamer, Stephane K, valamint Chriss Ronson-al, elkísértek barátok is, úgyh minden adott volt, hogy egy szuper este legyen.

Decemberben lehetőséget kaptam a Muritól, hogy megünnepelhessem már megint öregebb lettem egy évvel és az egyik legjobb szülinapjaim között fogom számon tartani, óriási hangulat volt.

Ez csak néhány helyszín volt, amit így kiemeltem 2014-ből, természetesen a két rezidenciámon a budapesti Klikk Bistrobar és a debreceni LOFT bar–ban havi rendszerességgel játszhattam, amit ezúton is köszönök a vezetőségnek.

Az év zárásaként szeretteinket hátrahagyva útra keltünk Anitával a Dél-Afrikai Köztársaságba, ahol egy két ünnep közötti és egy szilveszteri giga bulin is játszhattam Cape Town-ban és Durban városában.

Ez lett volna a következő kérdésem, hogy szilveszterkor merre voltál, de az utolsó mondatodból adódóan úgy teszem fel a kérdést, milyen volt Dél-Afrika?

Először is óriási megtiszteltetés egy ilyen csapathoz tartozni, mindenki egytől egyig nagyon kedves és jó lemezlovas, producer, csak hogy párat említsek: Michael Kalfan, Klingande, DaCat és még sokan mások.

A 22 órás út nagyon sokat kivett belőlem, valahogy ezeket székeket a repülőkön nem rám méretezték, de mint mindent, ezt is túléltem.

Unatkozni egyáltalán nem volt időnk, a szervezők gondosan ügyeltek arra, hogy számtalan programot belesűrítsenek nekünk ebbe az 1 hétbe, voltunk Stellenbosh-ban, Capetown-ban, Johannesburgban és végül Durban-ban. A facebookomon (https://www.facebook.com/nigelstatelyprivat) valamint az instagram-on (http://instagram.com/nigelstately) találtok képeket és videókat, hogy milyen is volt szilveszterezni a 30 fokban.

Hogy kerültetek Dél-Afrikába?:) mesélj egy kicsit a tripről. Hangulat, emberek, utazás, party-élet? Ibiza World Tour, milyen fellépők szerepeltek még a line up-ban? Ha már tour, gondolom lesz folytatása. Merre mentek tovább? Saját projectek, hogy állnak, vannak új tervek idénre?

Anita kapcsolatban áll több külföldi szervezővel, de ez a túra mesebeli és hihetetlen volt már az elejétől kezdve. Megkeresett minket egy komoly szervezői csapat, akik világturnét szerveznek több nagyobb névvel 2015-ben. Első megálló a Dél-Afrikai Köztársaságban volt, két helyszínen.

Óriási partiarcok a dél-afrikaiak, meglepően igényesek zenei tekintetben, szeretik a minőséget, kedvelik a djket és nemcsak „szórakozni” járnak és inni, igénylik a jó zenéket, dj-szettet egyaránt.

Korábban említettem már, nagy nevekkel játszhattam, olyan srácokkal, akik „hazajárnak” a Tomorrowland fesztiválra és meghódították már Európát, Michael Calfan, Klingande, Dennis Kruisen, Kool&Kabul és az elismert énekes, Peyton.

1503282_1044428905574652_6518402926924240338_nMunka, tervek? Természetesen igen, csak is arccal előre.

Év vége felé Christian Cardwell kollégámmal készítettünk egy remixet Myra Monoka – Countdown című dalára, melynek az eretetijét a Petőfi rádió is játsza, a mi remixünket nem csak itthon, de Afrikában is volt lehetőségem lejátszani és nagyon jó volt látni, hogy az embereknek átjött az a stílus amit ezekkel a hangulatú zenékkel képviselni szeretnék.

A Pacha egyik rezidensével Da Cat-el is készül kettő közös track is,  illetve az ibizai Blue Marlin énekesével, Peyton-nal karöltve is lesz most egy vocal-os haladósabb deep muzsika.

A közeljövőben hol találkozhatunk veled akár itthon, akár külföldön?

Január 14-én, csütörtökön kezdem a Klikk Bistrobar-ban a hetet, majd pénteken először debütálok a TESLA-ban, amit szintén nagy izgalommal várok már és ami talán az idei év első legnagyobb durranása lesz, az január 23-án, pénteken a DEEP CAFÉ az URIMURI-ban. Nyomatékosan kérjük, hogy a táncolós cipőjét mindenki húzza fel, nagy táncolás lesz.

Tavasszal újra Afrika, ahol a tervek szerint David Guetta előtt játszhatom, ami nagy megtiszteltetés és élmény lesz! Szintén tavasszal irány Marokkó, majd két alkalommal Ibiza, Görögország, és Japán, de még csak január van!

Bízom benne, hogy ennél sokkal több helyre eljuthatok majd és megmutathatom magam  Hálás vagyok a közönségnek, akik hétről hétre annyi energiát adnak nekem, és visszaigazolást, jó irányban halad az életem és szeretik azt, amit nyújtok nekik!