(x) „Kitartás, az önmérséklet és a mértékletesség” – interjú a 7. szülinapját ünneplő LavaLava-val

Létrejöttük óta a LavaLava kétségtelenül a budapesti éjszaka egyik meghatározó szervezőcsapatává vált néhány fiatal DJ-ből, akik azóta közel félszáz olyan világsztárt hoztak el Magyarországra, akik addig még soha nem játszottak hazánkban. Most, a 7. születésnapjuk előtt sikerült elkapnunk őket egy rövid interjú erejéig, ahol az elmúlt évekről, emlékekről, és terveikről faggattuk őket.

7 év hosszú idő, gyerekek ennyi idősen már iskolába járnak. Mit tanultatok ebből a 7 évből?

Valószínűleg pont azokat a dolgokat, amiket minden gyereknek meg kell tanulnia: megtapasztaltunk egy csomó dolgot a saját bőrünkön. Volt, hogy jól ment a szekér, elhittük, hogy „miénk a város”, hogy mi vagyunk a szakma csúcsa – természetesen ekkor jöttek a legnagyobb bukók. Ha össze kéne foglalni, akkor talán a kitartás, az önmérséklet és a mértékletesség az három legfontosabb dolog, amit kezdünk elsajátítani.

Rengeteg világsztárt hoztatok el elsőként Magyarországra. Melyek voltak nektek a legemlékezetesebbek?

Igazából mindegyikre nagyon büszkék vagyunk, mert a 47 külföldi fellépőnkből 45 nálunk játszott először Magyarországon, így nekik is élmény és kihívás volt az adott buli. Az első Corvintetős Max Cooper buli eufóriája, az ifjú Matador 2010-es A38-as pörkölése, Deetron 5 deckes szettje mind-mind meghatározó zenei élmény volt. De rengeteg mosolygós emberi szituáció is volt; például amikor Axel Boman a kutyánkkal aludt, Matthias Meyer 24 óra alatt 3 budapesti bulit (egy 12 órás daytime open airt – egy éjszakai bulit – és az aftert) partizott át, vagy amikor a pécsi piacon, egy mámoros reggelen Re.You véletlenül megszegte vegánista fogadalmát.

Hogy alakult a karrieretek? Volt, aki segített nektek, vagy mindent magatoktól tapasztaltatok ki?

Sok segítséget eleinte nem kaptunk, ami érthető is, hiszen miért is kaptunk volna a régiektől egy új terepen, így a saját erőnkből próbáltunk előrelépni. Aztán szépen lassan, a kellő tiszteletet megadva a „nagy öregek” felé elfogadott minket a szcéna, és ez nagyon jól eső érzés. Óriási töltést adott nekünk az, hogy azok a lemezlovasok és szervezők, akikre felnéztünk/felnézünk, egy idő után partnerként tekintettek ránk és elfogadtak minket, lehetőséget adtak és adnak nekünk a rendezvényeiken, és szívesen dolgoznak velünk.

Hogy állnak most a dolgok a LavaLava háza táján?

Gőzerővel készülünk a pénteki szülinapi bulinkra, a válaszainkat is csak most tudtuk megírni (csütörtök hajnali 5:34 – a szerk.), akkora a pörgés – de így legalább minden rendben lesz egy méltó születésnaphoz.

Amit a Corvintetőn fogtok ünnepelni. Mit lehet tudni a buliról?

Az év közben esedékes bulijainkra mindig igyekszünk aktuálisan pörgő hazai / nemzetközi vendégeket hívni, amivel most, a szülinap alkalmából határozottan szembemegyünk. Egész éjszaka a rezidenseink játszanak speckó szetteket az elmúlt évek kedvenc zenéiből. Hitparade lesz a javából!

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Van már pár lekötött nevünk az idei évre, de ezekről még nem kapnánk le a fátylat. Igyekszünk a továbbiakban is befutás előtt álló, még éppen elhozható fellépőket bemutatni a magyar közönségnek. Továbbá valamelyik rezidensünkből is szeretnénk „kicsászározni” az év végéig egy lemezmegjelenést, úgyhogy idén sem fogunk megállni, ezt bátran állíthatjuk.