Tomy Montana interjú

Heves megye, Flört, Mistique partysorozat. Tomy Montanával beszélgettünk

1996 nem ma volt. Emlékszel még az első megvásárolt cd-re?

Igen, persze egy dupla Bravo Hits válogatás cd volt. Akkoriban ennek óriási értéke volt. Németországból kaptam az egyik ismerősömtől. Ezt ma már nehéz felfogni, de annak idején nagyon nehéz volt hozzájutni a friss zenékhez. Itthon a lemezboltokban kizárólag csak a sztár dj-k kapták meg az újdonságokat, nekik volt eltéve a boltban. A mai modern, digitális világban élőknek ez már elképzelhetetlen.

Honnan ez a zseniális név? Kicsit hajaz egy filmélményemre…

Jók a megérzéseid:-) Chris Lawyer and Thomy után mindenképpen szerettem volna megtartani a Tomit. Nagyon kedvelem a maffia filmeket és Tony Montana után jött a Tomy Montana név.

Mesélj nekünk a Heves megyei klubéletről, legyen ez akár sablonos kérdés is.Hány helyen szolgáltatnak hamisítatlan, tiszta elektronikát?

A  kérdést elolvasva az egyik szemem sír a másik nevet. A megyében nagyon kevés igazi klub és parti van jelenleg. 2 évvel ezelőtt a barátaim unszolására úgy döntöttem, hogy saját bulit szervezek Gyöngyösön. Ekkoriban semmiféle szórakozási lehetőség nem volt a városban. Mistique Party néven indult útjára, amely havonta egyszer kerül megrendezésre az ország élvonalbeli dj-inek közreműködésével. Kizárólag előremutató, trendi, elektronikus tánczenék szólnak ezeken a bulikon. Most indítottuk el a harmadik szezont és hála az égnek és a fantasztikus közönségnek, töretlen sikerrel és telt házzal dübörög a rendezvény.A ‘We Gonna Feel It’ is köszönhetően végigjárhattad az Égei-tenger szinte teljes régióját. Hogy mulatnak a törökök, görögök? Azért nyilván van különbség.

Eleve a klubok minőségében és berendezésében is óriási különbségek vannak. Ott a keleti luxus, csillogás és az elegancia a mérvadó. A közönség minden igénye teljesen ki van szolgálva. Az emberek jobban odafigyelnek egymásra és csak kisebb mennyiségben jelenik meg az a sznobizmus, ami kis hazánkban sajnos jellemző. Ott még az emberek szórakozni járnak és nem pedig “megjelenni”. Fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb és minden dj-nek azt kívánom, hogy egyszer átérezze azt a szeretet, amit ott kaptam.

Idén a Flört házigazda  szerepére is felkértek. Mesélj erről!

A Flört idén egy új koncepcióval próbálkozott. Egy új, dance-esebb vonal felé szerettek volna nyitni. Arra kértek, hogy próbáljam meg megszerettetni a klub underground közönségével ezt a zenei stílust. A club idei hivatalos Dancin című mix cd-jét is én állítottam és mixeltem össze.

Egy egyik legszinesebb lemezlovasának mondanak sokan. Sokak szemében ez nem feltétlen pozítiv kicsengésű. Mit gondolsz erről?

Számomra ez mindenképpen pozitiv dolog. Nem szeretem a stílusokat és a sablonos beskatulyázásokat. Szerintem 2 fajta zene van: jó és rossz. Ami jó azt játszom.:-) Valószínű ezért is van egyre több olyan felkérésem a klubok részéről, hogy ne csak a szokásos, 2 órán át tartó szetteket toljak, hanem ha tudok,akkor 3-4 órán át is pakoljam a lemezeket. Ehhez viszont az kell, hogy a house zenén belül is képben legyél mindennel, hogy fel tudj építeni úgy egy éjszakát, hogy reggelig a tánctéren maradjanak az emberek.

2010- ben is több saját dalod jelent már meg. Beszélnél ezekről?

Ebben az évben eddig egy 2 számos EP-m jelent meg a németországi Groove Box kiadónál. Erről a kiadóról azt kell tudni, hogy Chris Ortega-é és olyan nevek dalai kerültek már ki innen, mint például Thomas Gold, vagy Dr Kucho. A Munijama-t és a Movie Start nagyon sokan pörgették az egész világon és itthonról is nagyon sok pozitiv visszajelzést kaptam a dalokról. Ezeken kívül rengeteg remixet és bootleget is készítettem, idén egy fiatal barátom, Damian Newman közreműködésével. A Bee Gees átiratunkat például, több radio is rotációban műsorára tűzte. Egyébként november elején még jön egy igazi, hamisítatlan Tomy Montana track, a PornoStar records jóvoltából. Minden fontosabb dolgot itt lehet olvasni  rólam:
www.tomymontana.com
http://www.facebook.com/djtomymontana


A Mistique partysorozat már kisebb kultikus est Heves megyében. Életre hívni, megalkotni, és főleg megtartani nem könnyű feladat. Merre mozdulhat a sorozat, vannak e célkitűzések?

Tényleg? Ennek örülök!:-) Be kell vallanom őszintén, hogy nem egyedül az én érdemem, hogy ilyen sikeres a Mistique. Egy nagyon jó csapatmunka áll a dolgok mögött. Nekik köszönhetően, a parti sorozat után, már országos szinten is több klub érdeklődik. Jelenleg ez most az egyik fő cél, hogy szeretnénk országos szintre emelni a rendezvényt. A másik fő cél, hogy az úgy mond nagynevű dj-k mellett még több fiatal, tehetséges lemezlovasnak, producernek is lehetőséget teremtsünk a bemutatkozásra a parti által. A Mistique partik közönsége igazán kifinomult zenei ízléssel rendelkezik, ezáltal könnyen el tudják fogadni a minőségi, új dolgokat. A partiról egyébként minden információt megtaláltok itt:
www.mistiqueparty.com
http://www.facebook.com/mistiqueparty

A szokásos kérdés pedig..merre szilveszterezel?

Az egyik kedvenc klubomban fogok játszani. Nógrád megye és az ország egyik gyöngyszeme a New Miami Pásztón. Remélem igazi ünnep lesz a javából!