Tobi Neumann Interjú

Gyorsinterjú… Tobi Neumann-nal 

WOELLER_Sven_Vaeth_2013_-2-2

Ha volna rá lehetőség, megvizsgálni az ausztriai születésű Neumann DNS-ét mikroszkóp alatt, sokkal inkább látnánk hangjegyeket kottán, mint bármilyen dupla csavarodó spirálvonalat.

Az előéletéről annyit, hogy elkeveredett a klasszikus zenétől, és a zongorától, majd gitározni kezdett, és néhány formációban játszott is Münchenben. Aztán stúdióba vonult, mint tanuló, majd kezdett beleszerelmesedni az elektronikus hangzásba. Ezt követte az „Eureka” a Berlin Love Parade 1996-ban. Tobi gyorsan a kibontakozó dance music intrikája felé fordult DJ fellépései megkezdődtek, és aztán a jól ismert éjszaka következett, az Ultraschall Club-ban a legendás müncheni szórakozóhelyen.

2002-ben a Cocoon művészeinek sorát gyarapította, Tobi Neumann Dj-ként a legforróbb hangulatú klubok tartozékává vált világszerte és alaposan körbeturnézta bolygónkat. Rendszeres vendég a Robert Johnson klubban (Offenbach), a Weekendben (Berlin), a Cocoonban, és Fabricban (London).

 

 Mit hívsz otthonodnak?

 Azt, amikor a családommal vagyok Münchent, Bécset & Berlint, a lakásomat és a barátaim lakását, és még az offenbachi Robert Johnson klubot.

 Boldog gyermekkorod volt?

 Nem tökéletesen. De nagyrészt igen.

 Hogyan segítette gyermekkorod a művészeted kialakulását?

 Úgy gondolom a szüleim adtak egy esélyt a kultúrának, és ez befolyásolt, elméletileg így történt.

 Ki, vagy mi inspirált leginkább életedben?

 Hm… Az életem különböző periódusaiban annyi minden… Kétségtelenül, nagyon nagy inspiráció volt természetesen Mozart, amikor fiatal kiskölök voltam. Később, az életemben, a techno volt a nagy ihletadó és a nyomóerő az volt, hogy DJ-vé váljak.

 Gyerek? Igen, vagy nem?

 Igen!

1024x1024zc=1a=cq=90_600x371q=90_tobi_neumann_04_3220_3221

 Ki a példaképed, és miért?

 Brian Eno, a zenéje miatt. Bob Marley, a dalai miatt, és Egon Schiele, a teljesítménye miatt – hihetetlen festmények hatalmas sorát készítette el, rövid élete alatt.

 A sorsban, vagy Istenben hiszel?

 A természet erejében, és a végzetben – bár néhányan ezt nevezik Istennek.

 Melyik művészről, vagy számról gondolod, hogy nem volt túl jó, de ennek ellenére mégis sikeressé vált?

 Ha lehet, mondd a következő kérdést… 🙂

 Mondj egy dolgot, amit utálsz a modern tánczene kultúrában?

 Az embereket, akik azt mondják, hogy a techno, a house, a bakelit halott. Általában ezek azok az emberek, akik előtte orrba-szájba nyomták a dolgot. Suck it in and then spit it out..Utálom ezt!

news-Tobi-Neumann-1

 Legutóbbi klub, ahova bulizni mentél inkább, mint játszani?

 A Club der Visionare nyáron. Amúgy 2 hete zárt be. Fantasztikus!

 Ha meginterjúvolnád magad milyen kérdést tennél fel, és mi lenne a válasz?

 Soha nem gondolkoztam ezen.

 Mi az életfilozófiád?

 A zene természetesen.

 Kit mutatnál be /ajánlanál?

 Mr. Read K. , egy srác Kiel-ből, aki nagyszerű zenét csinál, a Baobab Music kiadónál. És Eva Maria & Martina, agy DJ páros Amszterdamból; nagyon kellemes és sexi zenét raknak össze!