Thomas Deter interjú

Mesélnél pár szóban magadról, illetve a Houze Arrest partysorozatról?

Sokat látott DJ-ként, és a Houze Arrest sorozat megálmodójaként a Black & Soul projekttel kezdődött a zenei pályafutásom, ahol elsősorban deep és tech-house szettekkel szórakoztatta m a népet. Jelenleg havonta egyszer jelentkezünk klubesttel, ahol rendszeresen bemutatunk egy-egy külföldi DJ-t vagy producert is magunk mellett.

Mióta foglalkozol DJ-zéssel, merre jártál zenélni, hol és mi volt a legjobb élményed?

Pályafutásom hivatalosan 1979-ben vette kezdetét. Eleinte kommersz zenéket játszottam, majd a Black & Soul sorozattal szépen átlényegültem a house zenére. A legszebb pillanatok és legizgalmasabb élmények rendszerint az ibizai látogatásaim során értek, ugyanis ott lettem szerelmes a house zenébe.

Mi a véleményed a honfitársaid zenei ízléséről? Rengeteg tehetséges DJ-t ismerhetünk Németországból, mégis a kommerz az uralkodó. Mi ennek az oka?

Sajnos az igazán jó és ízlésformáló külhoni zenék többsége nem éri utol a DJ-ket, a helyiek többsége pedig a „népzenére” van ráállva. Számomra fontos az egyéni stílus, ami távol áll a mainstreamtől.

Kik a kedvenc előadóid odahaza, és kiket ismersz, kedvelsz Magyarországról?

Számomra a legkiválóbb DJ-k és producerek: Fer Ferrari, Lukas Greenberg, Edmund, Sebastian Davidson, Moti Brothers… Nortio from Moti Brothers – akit ugyancsak volt szerencsém megismerni, mára állandó tagjává vált a Houze Arrest esteknek. Szeretem a zenéit és a stílusát!

1781303_10201451187214619_1705148383_n

Milyen technikai felszereléssel dolgozol? Melyek a preferált eszközök a DJ pultban?

Egy az egyben Pioneer cuccokkal dolgozom, nálam a zene USB-ről szól!

A DJ fogalom manapság kézenfekvően kapcsolódik a producerkedéshez. Vannak, netán voltak hasonló ambícióid? Szerinted csak az az igazi lemezlovas, aki önálló produceri munkákkal is kényezteti rajongóit?

Én magam doboltam egy időben, kiismerem magam a kottákban és ha kell, el is tudok játszani egy dobszettet. Vannak olyan terveim, melyben elő hangszerekkel (szaxofon, gitár) szinesíteném a bulikat… Jelenleg azonban nem foglalkozom ezzel, de azt tudom, hogy a jó basszus és ritmus a táncos láb legfontosabb kelléke!

Sokan mondják, hogy a zenével könnyű érzéseket kifejezni. A szettjeiddel, zenéddel milyen hangulatot, érzéseket szeretnél kelteni?

Tánc, öröm, odaadás, néha kis elkalandozás – ezt szeretem összekötni a zenével.

Ha jól tudom, minden évben van egy hajós bulitok, amikor kihajóztok a Balti tengerre. Mesélj erről egy kicsit!

Az éves „Hansa Sail”-re évente kibéreljük az öreg kétárbócost! 55 kiválasztott vendég élvezheti 6 órán át a tengeren a pihentető hangzást az aranyló naplementére, estére kelve pedig felélednek a house ütemek! Minden DJ-nek kitüntetés itt szerepelni, ezt a napot átélni! Voltak már itt vendégeink Angliából, Braziliából. Idén nagy örömünkre CRAM-et köszönthetjük a fedélzeten, aki DJ és producer Hamburgból.

Mi alapján választod a Houze Arrest külföldi fellépőit?

A stílus – ami illik hozzánk -, rendes megjelenés, és hibátlan munka, ez mindenek előtt. Mi itt a pult mögött egy család vagyunk, és ezt az érzést adjuk tovább a vendégeinknek. A tavalyi év fénypontja Tom Novy volt, azóta is sóvárog, hogy újra eljöhessen!

Mit üzensz a magyar közönségnek?

Izgatottan várom a budapesti fellépést! Nagyon régen volt már, mikor utoljára nálatok jártam, számítsatok tehát egy zsíros deep és tech szettre! Move your feet! Ezen felül kedves barátaim (Nortio & Monoclick), nagyon örülök, hogy újra találkozunk és láthatlak benneteket!

Köszönjük a kis csevelyt, szeretettel várunk!