THE FLAMEMAKERS INTERJÚ

Fiatal koruk ellenére a The FlameMakers hazánk egyik legismertebb producer/dj párosa. A formáció megalkaulása óta szinte Magyarország összes jelentős előadójával sikerült közösön dolgozniuk.. Egy gyors interjúra kaptuk el a srácokat.

10505392_705785972792133_5601519497970327865_n

Mely munkáitokat takarja pontosan a B-Sensual név? Mikor és hol lehet ezzel a formációtokkal találkozni?   

A B-sensual 2009 eleje óta takarja az összes Bárány, Antonyo, FlameMakers közös produkciót. Főleg remixeket készítettünk, de rengeteg saját zene is volt ezen álnév alatt mint a So good, Be myself, Only way is up ,Te queiro puta remixek közül a Personal Jesus és az On the record amit jobban ismernek a bulizók.  Nagyjából minden hétvégén több ezer ember találkozik a formációval hiszen mind a hárman folyamatosan járjuk az ország klubjait hétről hétre így egy éjszaka egyszerre 3-4 de néha több helyen egyszerre szólnak ezek a zenék.

Mikor látogattatok  utoljára egy jó kis külföldi hepajra, fellépésre??

 2 éve Raul Rincon meghívására játszottunk egy elegáns berlini klubban. Azóta az itthoni dolgok annyira beindultak hogy abszolúlt nem tudunk az esetleges külföldi dolgokkal foglalkozni, de a jövőben ezt meg szeretnénk változtatni.

Amikor külföldre látogattok  változtattok valamit a stíluson  vagy a külföldi közönség is ugyanazt igényli, mint az itthon rajongóitok?

  Túl nagy tapasztalatunk ebben a témában nincs, de igazából szerintem ez nem külföld függő. Itthon is vannak olyan helyek ahol lehet mást stílust is belevinni, és kint is vannak olyan helyek ahol csak a slágerek mennek. Így ez mindig szituáció függő.

A 2007-es Ian Carey project óta szerveztetek még partyt? Mikor vvan tervben valami hasonszőrű megmozdulás??

   Azóta nem szerveztünk bulikat, elég nagy macerával járt és azóta annyi dolgunk van a zenével, hogy zenekészítésen és fellépéseken kivül másra nem nagyon jutt idő. Vannak itthon cégek akik ezt nagyon profin csinálják így meghagyjuk nekik, bár ez nem zárja ki azt, hogy jövőre netán valami ütőset szervezzünk 🙂

Kivel szeretnétek itthon és külföldön feltétlenül együtt dolgozni még a jövőben-vannak e még igazi vágyak?

   Itthon már mindenkivel dolgoztunk  szakmán belül akivel szerettünk volna, külföldön meg nagyon sok arc van akivel jó lenne közösen dolgozni. Pl. Bingo Players, Chocolate Puma,Funkerman,  és még nagyon sok tehetséges zenész

Tervezitek mixalbum kiadását?

 Jelenlegi piaci viszonyok és az internet térhódítása miatt ezt már senki sem tervezi a nagyon nagyon nagy neveken kivül külföldön.

10352147_705554016148662_8123106414210776607_n

A Sensual Label alatt milyen termékeket kell érteni?

 Ha a zenei termékekre vonatkozik a kérdés akkor arra kb az válasz mint az első kérdésben, ha egyéb termékekre gondolunk akkor készülünk sok sok meglepetéssel amit egyenlőre nem szeretnénk elárulni.

A nagy sikerű Michael Jackson Bad átdolgozás után most, hogy igen aktuális minden zenéjét elővenni, gondoltatok-e ti is új szám megremixelésére

   Remixen gondolkoztunk, de nem Jackon. Pont a múlt héten lettünk készen egy régi nagy kedvencük 2010-es átiratával, az Ida Corr Let me think about FlameMakers remixével. Eddigi sok helyen teszteltük, nagyon pozitívak a visszajelzések, most ez lesz az új FlameMakers dal.

Melyik lesz a következő muzsika, amihez klip is készülhet?

 A klip kérdés hasonló mint a mix album. Ha egy nagyon komoly klipről beszélünk ami több száz ezres költsgévetéssel bír akkor nagyon meg kell gondolni az embernek, hogy érdemes e a jelenlegi viszonyok között befektetni, úgy hogy az itthoni zenecsatornák csak az éjszakai órákban játszanák 1X, 2X. Így maradtak a low budget youtube videok amiket próbálunk minden zenéhez készíteni, saját magunk tudásából és technikából. Ilyen pl. a Summer nighthoz készült kis road movie, ami a nyári élményeket gyűjtötte egy csokorba.

Hogy értitek azt, hogy a That Thang című számotok a legmegosztóbb klip a YouTube-os reakciók tükrében? Jóval több a pozitív vélemény, mint a negatív.

  A klip tökéletesen tükrözte a zene üzenetét ( aminek a szövege töményen a női nemiszervről szól) így nem hiányozhattak a hiányos öltözetü bombázók sem, illetve Todd Williams, akinek a rap részét köszönhettük. Ami megosztotta az embereket az az volt, hogy hogyan fér meg a kissé laza kinézetü Todd, az Alienek és a bombázó táncosok egy klipben, illetve, hogy ezeknek mi köze Anti álmához 🙂 Az internet adta anonimitás miatt sokan kezdtek elég nagy savazásba amit nem tudtak igazi érvvel alátámasztani 🙂 De igazából ez az első időszak volt, a második időszakban már csak pozitív  kommentek jöttek.

Mit tanultatok ebből a klipkészítésből, amit a következőnél már figyelembe vesztek feltétlenül?

  A részletes előkészületek és tervezés. Ez a kulcsa!

Nagyon szépen köszönjük az interjút és sok sikert!

Mi köszönjük a lehetőséget és viszont minden jót!